Bay State Wind: Αλλάζουν την διάταξη των ανεμογεννητριών για να διευκολύνουν την αλιεία

Bay State Wind: Αλλάζουν την διάταξη των ανεμογεννητριών για να διευκολύνουν την αλιεία

Το νέο σχέδιο επαναπροσδιορίζει τη διάταξη ανεμογεννητριών έτσι ώστε οι στρόβιλοι να βρίσκονται σε σειρές που εκτείνονται από την Ανατολή προς τη Δύση, προτιμώμενο προσανατολισμό για την αλιεία

Η Bay State Wind, μια κοινοπραξία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μεταξύ ης κατασκευάστριας Ørsted και της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας Eversource της Νέας Αγγλίας, ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στην προτεινόμενη διάταξη του αιολικού πάρκου ανταποκρινόμενη στις παρατηρήσεις των αλιέων και των μελών της κοινότητας.
Το αναθεωρημένο μοτίβο σχήματος στροβίλου φιλοξενεί μοντέλα αλιείας και βοηθά στην παροχή μεγαλύτερης ευκολίας στην αλιεία εντός του αιολικού πάρκου που βρίσκεται 15 μίλια μακριά από την ακτή του Martha’s Vineyard στις ΗΠΑ.
Η Bay State Wind ανακοίνωσε ότι η ομάδα μηχανικών και σχεδιαγραμμάτων της ενσωμάτωσε όσο το δυνατόν περισσότερες προτάσεις από τους αλιείς και τους τοπικούς παράγοντες, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την ανάγκη εξισορρόπησης της ασφαλούς ναυσιπλοΐας, των αλιευτικών ανησυχιών και της παραγωγής καθαρής ενέργειας.
Η τοπική αλιευτική κοινότητα ανέφερε ότι το πρότυπο του προηγούμενου σχεδίου θα μπορούσε να καταστήσει δύσκολη την αλιεία και τη διαμετακόμιση μέσω του αιολικού πάρκου, ιδίως σε περίπτωση κακοκαιρίας ή κατά τη ρυμούλκηση ή την τοποθέτηση.
Το νέο σχέδιο επαναπροσδιορίζει τη διάταξη ανεμογεννητριών έτσι ώστε οι στρόβιλοι να βρίσκονται σε σειρές που εκτείνονται από την Ανατολή προς τη Δύση, προτιμώμενο προσανατολισμό για την αλιεία.
 Η επικαιροποιημένη διάταξη περιλαμβάνει επίσης κατά μέσο όρο ένα ναυτικό μίλι μεταξύ σειρών στροβίλων για τη δημιουργία ξεχωριστών αλιευτικών διαδρόμων, ενώ συνεχίζει να βελτιστοποιεί την αξιοποίηση του ανέμου και την παραγωγή ενέργειας.
"Δεσμευόμαστε να είμαστε ισχυροί εταίροι της βιομηχανίας αλιείας της Νέας Αγγλίας και των γειτόνων μας στις τοπικές κοινότητες", δήλωσε ο Thomas Brostrøm, Πρόεδρος της Ørsted North America. "Καθώς συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε βιώσιμη ενέργεια, έχουμε λάβει μέτρα για να καταστήσουμε τη διάταξη των ανεμογεννητριών περισσότερο φιλική προς την αλιεία, διατηρώντας παράλληλα τη βελτιστοποίηση της ενέργειας. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ενδιαφερόμενους φορείς και άλλους προγραμματιστές για ένα μέλλον καθαρής ενέργειας ".
Οι εταίροι θα υποβάλουν το σχέδιο κατασκευής και λειτουργίας στο Γραφείο Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανών (BOEM) στις αρχές του 2019, το οποίο θα περιλαμβάνει την ενημερωμένη διάταξη στροβίλων.
Η πρώτη ενέργεια  αναμένεται να παραδοθεί από το αιολικό πάρκο το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης