Τελευταία Νέα
Commodities

Κίνα: Αύξηση 12% στην παραγωγή αλουμινίου τον Ιούλιο

Κίνα: Αύξηση 12% στην παραγωγή αλουμινίου τον Ιούλιο

Ο μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου στον κόσμο παρείχε 2,93 εκατομμύρια τόνους μετάλλου τον περασμένο μήνα

Η πρωτογενής παραγωγή αλουμινίου στην Κίνα αυξήθηκε κατά 12% τον Ιούλιο σε σχέση από τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, και  ισοδυναμούσε με το μηνιαίο ρεκόρ της.
Ο μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου στον κόσμο παρείχε 2,93 εκατομμύρια τόνους μετάλλου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη 14/8/2018. Το προηγούμενο υψηλό, είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2017, και αυξήθηκε κατά 3,4% σε μηνιαία βάση.
Σε καθημερινή βάση, η Κίνα παρήγαγε 94.500 τόνους πρωτογενούς αλουμινίου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters χαμηλότερα  από το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ των 97.700 τόνων, που σημειώθηκε σε ένα μήνα 30 ημερών.
Πέρυσι, η παραγωγή αλουμινίου στην Κίνα μειώθηκε κατά 8,4% από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο μετά το κλείσιμο 3,2 εκατομμυρίων τόνων ετησίως παράνομου δυναμικού τήξης στην επαρχία Shandong.
Μειώθηκε περαιτέρω εν μέσω των χειμερινών μέτρων για την ρύπανση που επιβλήθηκαν στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής, πριν την ανάκαμψη τον Δεκέμβριο καθώς ανοίχτηκαν νέα εργοστάσια.
"Υπάρχει περισσότερη παραγωγική ικανότητα στην αγορά", δήλωσε ο Lachlan Shaw, αναλυτής της UBS. "Η τιμή είναι καλή. Πολλές πληθωριστικές πιέσεις που είδαμε τον χειμώνα του περασμένου χρόνου έχουν αποδυναμωθεί ... γι 'αυτό είναι μια καλή στιγμή για επενδύσεις στο αλουμίνιο. "
Οι τιμές στη Σαγκάη αυξήθηκαν κατά 2,1% σε σχέση με τον Ιούλιο.
Η παραγωγή αλουμινίου σε 28 πόλεις της Βόρειας Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών του Shandong, θα υποβληθεί και πάλι σε περικοπές κατά τουλάχιστον 30% αυτό το χειμώνα, σύμφωνα με σχέδιο που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος νωρίτερα αυτό το μήνα.
Κατά τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, η Κίνα παρήγαγε 19,4 εκατομμύρια τόνους αλουμινίου, αυξημένους  κατά 3% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τρίτης.
Η παραγωγή μιας ομάδας 10 μη σιδηρούχων μετάλλων - συμπεριλαμβανομένου του χαλκού, του αλουμινίου, του μολύβδου, του ψευδαργύρου και του νικελίου - αυξήθηκε κατά 8,5% σε 4,62 εκατομμύρια τόνους τον Ιούλιο από τον προηγούμενο χρόνο, το υψηλότερο μηνιαίο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 2017 όταν αυξήθηκαν κατά 3,9% σε 31,36 εκατομμύρια τόνους.
Τα άλλα μη σιδηρούχα μέταλλα είναι κασσίτερος, αντιμόνιο, υδράργυρος, μαγνήσιο και τιτάνιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης