Αναλύσεις

Rothschild: Η νέα παγκόσμια τάξη βρίσκεται σε κίνδυνο

tags :
Rothschild: Η νέα παγκόσμια τάξη βρίσκεται σε κίνδυνο

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη είναι ανησυχητικά - τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά - δεδομένου του καταστροφικού επιπέδου του χρέους σε ορισμένες χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία κ.α.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, για την ένταση των εμπορικών πολέμων και το καταστροφικό χρέος της Ευρώπης κρούει η Rothschild.
Σημειώνεται ότι η Rothschild είναι σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου για τις εκδόσεις ομολόγων.
(Η οικογένεια Rothschild είναι εβραικής καταγωγής και έχει σημαντικές δραστηριότητες στον χρηματοικονομικό τομέα σε Βρετανία, Γαλλία κ.α.)
Ο Lord Jacob Rothschild του ομώνυμου επενδυτικού οίκου είχε προειδοποιήσει ήδη από το 2013 σε έκθεση της Rothschild Capital Partners ότι «η γεωπολιτική κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».
Ένα χρόνο αργότερα, ο Jacob Rothschild προειδοποίησε και πάλι ότι η ποσοτική χαλάρωση είναι «σίγουρα το μεγαλύτερο πείραμα της νομισματικής πολιτικής στην ιστορία του κόσμου».
Τον Αύγουστο του 2017, προειδοποίησε ότι «οι τιμές των μετοχών σε πολλές περιπτώσεις αυξήθηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα σε μια εποχή που η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι με κανένα τρόπο εξασφαλισμένη»
Η περίοδος της νομισματικής χαλάρωσης μπορεί να φτάνει στο τέλος της, ωστόσο τα γεωπολιτικά προβλήματα παραμένουν ευρέως διαδεδομένα και αποδεικνύονται όλο και πιο δύσκολα να επιλυθούν.
Σε νέα έκθεση της η Rothschild Capital Partners, προβαίνει σε νέα προειδοποίηση, εστιάζοντας στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που καθιερώθηκε μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και το οποίο πιστεύει ότι διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.
Ο δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης Lord Jacob Rothschild επισήμανε ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και η κρίση της Ευρωζώνης είναι τα δύο βασικά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική τάξη.
Στις 11 Σεπτεμβρίου… και στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, οι δυνάμεις του κόσμου συνεργάστηκαν με μια κοινή προσέγγιση, η οποία σήμερα αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολη, κάτι που θέτει σε κίνδυνο τη μεταπολεμική οικονομική και ασφαλή τάξη».
«Υπό τις συνθήκες αυτές, η πολιτική μας είναι να διατηρήσουμε την περιορισμένη έκθεσή μας σε χρηματιστήρια και μετοχές και η ανάληψη νέων κινδύνων να γίνεται με μεγάλη προσοχή».
Η Rothschild ανησυχεί για το γεγονός ότι ο δεκαετής κύκλος ανάπτυξης και η άνοδος των αγορών τελικά θα τελειώσουν.
Ο οικονομικός κύκλος είναι στο δέκατο θετικό έτος, ο μεγαλύτερος στην ιστορία.
«Πολλές από τις οικονομίες του κόσμου έχουν απολαύσει ευρείας κλίμακας ανάκαμψη που δεν παρατηρήθηκε μετά από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Συνολικά 120 χώρες σημείωσαν ισχυρότερη ανάπτυξη το 2017.
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι χρηματιστηριακές αγορές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, υπερτιμημένες στηριζόμενες στα πολλά χρόνια χαμηλών επιτοκίων και με την πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης να πλησιάζει στο τέλος.
Ένας πιθανός κίνδυνος είναι η Ευρώπη, όπου τα επίπεδα του χρέους έφθασαν σε δυνητικά καταστρεπτικά επίπεδα
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη είναι ανησυχητικά - τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά - δεδομένου του καταστρεπτικού επιπέδου του χρέους σε ορισμένες χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία κ.α.
Αποτελεί  απειλεί ότι ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος κλιμακώνεται και η Κίνα επηρεάζεται…
Οι εμπορικοί πόλεμοι έχουν αυξήσει  την ένταση και ο αντίκτυπος στις μετοχές είναι μεγάλος, για παράδειγμα μέχρι τις αρχές Ιουλίου ο δείκτης Shanghai Composite Index είχε μειωθεί κατά 22% από τα υψηλά του Ιανουαρίου 2018.
Η Rothschild επανέλαβε επίσης την πρόσφατη προειδοποίηση από τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας, προειδοποιώντας ότι η συρρίκνωση της παγκόσμιας ρευστότητας σε δολάρια πλήττει τις αναδυόμενες αγορές:
Τα προβλήματα είναι πιθανό να συνεχιστούν στις αναδυόμενες αγορές, ενώ η αύξηση των επιτοκίων και η νομισματική πολιτική της αμερικανικής Fed, έχει εξαντλήσει την παγκόσμια ρευστότητα του δολαρίου.
Έχουμε ήδη δει τις επιπτώσεις στην λίρα Τουρκίας και στο pesos της Αργεντινής.
Η Rothschild ανησυχεί για τα γεωπολιτικά προβλήματα όπως το Brexit, την Βόρεια Κορέα και την Μέση Ανατολή, σε μια εποχή που ο λαϊκισμός εξαπλώνεται παγκοσμίως.
Πάντως ένα από τα αξιοσημείωτα είναι ότι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Rothschild συνεχίζει αρκετά καλά και έχει πλέον αποδόσεις 2.400% από τότε που ξεκίνησε









 
 
www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης