Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία μεταξύ Rosneft - Grupa Lotos για εφοδιασμό πετρελαίου στην Πολωνία

Συμφωνία μεταξύ Rosneft - Grupa Lotos για εφοδιασμό πετρελαίου στην Πολωνία

Η νέα συμφωνία καλύπτει όγκο εφοδιασμού μεταξύ 6.4 και 12.6 εκατομμυρίων τόνων έως το τέλος του 2020

Σύμβαση για την προμήθεια πετρελαίου στην Πολωνία υπέγραψαν η ρωσική εταιρεία Rosneft και η Lotos της Πολωνίας.

Η νέα συμφωνία θα καλύψει τώρα την προμήθεια μεταξύ 6.4 και 12.6 εκατομμυρίων τόνων που ισχύουν μέχρι το τέλος του 2020.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2013, οι Rosneft και Grupa Lotos υπέγραψαν σύμβαση εφοδιασμού με πετρέλαιο για την Πολωνία. Η συμφωνία επέτρεψε την προμήθεια μέχρι 2,4 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου ετησίως για την περίοδο 2014-2015.

Τον Ιανουάριο του 2016, τα μέρη συμφώνησαν να παρατείνουν τη σύμβαση μέχρι το τέλος του 2017, αυξάνοντας τον ετήσιο όγκο εφοδιασμού σε 2,7 εκατομμύρια τόνους.

Ο συνολικός όγκος εφοδιασμού της Rosneft με την Lotos για αυτή τη σύμβαση ανήλθε σε 10,8 εκατομμύρια τόνους.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η αύξηση των παραδόσεων πετρελαίου είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Rosneft για την αύξηση της αξίας της μετοχής, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των πωλήσεων πετρελαίου, καθώς και την ικανοποίηση των συμφερόντων των καταναλωτών ενισχύοντας παράλληλα την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Από την πλευρά της η Ronseft ανέφερε ότι: «Η συμφωνία με την Grupa Lotos αποδεικνύει την ποιότητα των σχέσεων συνεργασίας της Rosneft με τους σημαντικότερους καταναλωτές στις παραδοσιακές περιοχές των πωλήσεων πετρελαίου της Ρωσίας. Η πρόσβαση στα κανάλια εφοδιασμού υποδομής εξασφαλίζει την απρόσκοπτη παράδοση αργού πετρελαίου στα ευρωπαϊκά διυλιστήρια μεγιστοποιώντας παράλληλα την οικονομική αποτελεσματικότητά τους».

Η Grupa Lotos είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Πολωνίας και διαθέτει ένα διυλιστήριο στο Γκντανσκ. Παράγει φυσικό αέριο και αργό πετρέλαιο στην Πολωνία, τη Νορβηγία και τη Λιθουανία.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης