Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Κατασκευή δρόμων από ανακυκλωμένο πλαστικό στην Ινδία - Βίντεο

Κατασκευή δρόμων από ανακυκλωμένο πλαστικό στην Ινδία - Βίντεο

Οι πλαστικοί δρόμοι είναι ανθεκτικοί στην διάβρωση και την φθορά και αντέχουν σε θερμοκρασίες από -40 έως 80 βαθμούς Κελσίου

Κάθε ένας από τους 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους της Ινδίας χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 11 κιλά πλαστικού κάθε χρόνο, μεγάλο μέρος του οποίου (έπειτα από τη χρήση του) βρίσκει το δρόμο του στον Ινδικό ωκεανό, με αποτέλεσμα να σκοτώνονται ψάρια και άλλα θαλάσσια άγρια ζώα.

Ψαράς στην νότια πολιτεία της Ινδίας της Κεράλα αναλαμβάνει τη μάχη για να μειώσει το επίπεδο πλαστικών αποβλήτων στους ωκεανούς.

Το περασμένο καλοκαίρι, η κρατική κυβέρνηση ξεκίνησε μια εκστρατεία που ονομάζεται Suchitwa Sagaram ή καθαρή θάλασσα, η οποία εκπαιδεύει τους αλιείς να συλλέγουν το πλαστικό και να το επαναφέρουν στην ακτή. Στους πρώτους δέκα μήνες του Suchitwa Sagaram, ο αλιέας έχει αφαιρέσει 25 τόνους πλαστικού από την Arabian Sean, συμπεριλαμβανομένων 10 τόνων πλαστικών σακουλών και μπουκαλιών, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.

Αφού όλα τα πλαστικά απόβλητα που αλιεύονται από τους ψαράδες της Κεράλα φτάνουν στην ακτή, συλλέγονται από ανθρώπους της τοπικής αλιευτικής κοινότητας  και τροφοδοτούνται σε πλαστική μηχανή τεμαχισμού και μετατρέπεται σε υλικό που χρησιμοποιείται για την οδική επιφάνεια.

Υπάρχουν περισσότερα από 34.000 χιλιόμετρα πλαστικών δρόμων στην Ινδία, κυρίως στις αγροτικές περιοχές. Περισσότεροι από τους μισούς δρόμους της νότιας πολιτείας Tamil Nadu είναι πλαστικοί. Αυτή η επιφάνεια του δρόμου είναι ολοένα και πιο δημοφιλής, καθώς κάνει τους δρόμους πιο ανθεκτικούς στη θερμότητα της Ινδίας. Το σημείο τήξης των πλαστικών δρόμων είναι γύρω στους 66 ° C, σε σύγκριση με τους 50 ° C για τους συμβατικούς δρόμους.

Η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού είναι μια φθηνότερη εναλλακτική λύση από τα συμβατικά πλαστικά πρόσθετα για οδικές επιφάνειες.

Κάθε χιλιόμετρο κοστίζει περίπου 8% λιγότερο από ένα συμβατικό δρόμο.

Παράλληλα, οι πλαστικοί δρόμοι δημιουργούν πρόσθετες θέσεις εργασίας, αφού οι συλλέκτες των πλαστικών πωλούν την ποσότητα που έχουν συγκεντρώσει σε πολλές μικρές επιχειρήσεις.

Αυτό το μήνα ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi υποσχέθηκε να αποβάλει μέχρι το 2022 όλα τα πλαστικά μιας χρήσης στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, κάθε άτομο παράγει κατά μέσον όρο έως και 10 φορές την ποσότητα πλαστικών αποβλήτων που παράγει ο Ινδός ομόλογός τους.

Για αυτό τέλος κρίνεται επιτακτικό τα δυτικά έθνη να συνδυάσουν την πολιτική πίεση με επιχειρηματικές δραστηριότητες έτσι ώστε να αποφευχθεί μια προβλεπόμενη καταστροφή ύπαρξης περισσότερου πλαστικού από τα ψάρια στη θάλασσα έως το 2050.

 

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης