Τελευταία Νέα
Commodities

EIA: Aυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

EIA: Aυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Μειώθηκαν τα αποθέματα βενζίνης

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν και τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε  η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ  την Τετάρτη 1/8/2018.
Τα αποθέματα  αργού αυξήθηκαν κατά 3,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 27 Ιουλίου, ξεπερνώντας  τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα στο Cushing, στην Oklahoma, σημείο παράδοσης των αμερικανικών προθεσμιακών συμβολαίων αργού έχουν υποχωρήσει  μετά από διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων  Syncrude στην Ουάσινγκτον, στη Βόρεια Αλμπέρτα, τον Καναδά, τον Ιούνιο, που μείωσε τις ροές προς τον κόμβο.
Ο ρυθμός χρήσης διυλιστηρίου αυξήθηκε κατά 195.000 βαρέλια ημερησίως, ενώ τα ποσοστά χρήσης  του διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 96,1% της συνολικής χωρητικότητας.
Ωστόσο, οι εβδομαδιαίες εξαγωγές αργού μειώθηκαν κατά περίπου 1,4 εκατομμύρια μονάδες βάσης, καταγράφοντας αποθέματα στις ακτές του Κόλπου και αυξάνοντας τις εισαγωγές την περασμένη εβδομάδα κατά 1,4 εκατομμύρια bpd.
"Παρά την άνοδο των διυλιστηρίων, η περικοπή των εξαγωγών την περασμένη εβδομάδα οδήγησε σε ένα τεράστιο κύμα παραγωγής 5,6 εκατομμυρίων βαρελιών στην ακτή του Κόλπου - οδηγώντας σε μια σταθερή δόμηση 3,8 εκατομμυρίων βαρελιών ", δήλωσε ο Matt Smith, διευθυντής έρευνα για τα βασικά προϊόντα στο ClipperData.
"Η μείωση της διείσδυσης Brent-WTI συνήθως επηρεάζει τις εξαγωγές με καθυστέρηση βάση (και) αρχίζουμε να βλέπουμε την επίδραση αυτού".
Η έκπτωση του αργού πετρελαίου στο Brent WTCLc1-LCOc1 περιορίστηκε ραγδαία μέχρι τον Ιούνιο, αφού υποχώρησε σε χαμηλό τριών ετών στις αρχές Ιουνίου.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 1,3 εκατ. βαρελιών.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για αύξηση 264.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης