Περιβάλλον

Χρ. Ζερεφός: Υπήρχε χρόνος για να εκκενωθεί το Μάτι - Υποτίμησαν την πυρκαγιά

Χρ. Ζερεφός: Υπήρχε χρόνος για να εκκενωθεί το Μάτι - Υποτίμησαν την πυρκαγιά

"Το δεύτερο πιο ακραίο φαινόμενο πυρκαγιάς μετά της Ηλεία. Εκεί οι άνεμοι ήταν περίπου 150 χιλιόμετρα, εδώ ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα" σύμφωνα με τον Επόπτης του Κέντρου Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών

Την εκτίμηση ότι υποτίμησαν την πυρκαγία και ότι υπήρχε χρόνος για την εκκένωση των περιοχών, που επλήγησαν από την πυρκαγιά, καθώς "ήταν προφανές ότι η φωτιά θα περάσει τη Λεωφόρο Μαραθώνος" εξέφρασε ο Επόπτης του Κέντρου Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός.
Μιλώντας στον ANT1 ο κ. Ζερεφός επεσήμανε ότι «οι άνθρωποι έπρεπε να φύγουν. Υπήρχε χρόνος και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εκκενώθηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις. Δεν υπήρξε όμως καμία καθοδήγηση. Κανείς δεν οδήγησε με ασφάλεια τους ανθρώπους στη θάλασσα»
«Αυτό που ξέρω είναι ότι από πλευράς δασικής πυρκαγιάς εγώ θα το τοποθετούσα ως το δεύτερο πιο ακραίο φαινόμενο πυρκαγιάς μετά της Ηλεία. Εκεί οι άνεμοι ήταν περίπου 150 χιλιόμετρα, εδώ ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα» είπε.
Ωστόσο, σημείωσε πως «ήταν προφανές πως μπορούσε να περάσει τη Μαραθώνος», εξηγώντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες ο κόσμος θα έπρεπε να φύγει από το Μάτι, όπως έφυγαν τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης