Διεθνή

Ρεκόρ για την εγκατάσταση παγκοσμίων δικτύων ΑΠΕ της Enel

tags :
Ρεκόρ για την εγκατάσταση παγκοσμίων δικτύων ΑΠΕ της Enel

Αύξηση της τάξεως του 4.6% κατέγραψε η Enel το α' εξάμηνο του 2018

Ρεκόρ για την εγκατεστημένη ανανεώσιμη παραγωγική δυναμικότητα από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018 κατέγραψε η ιταλική εταιρεία Enel, συνδέοντας 3.4 GW δυναμικότητας με δίκτυα σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής ομάδας ενέργειας.

«Συνδέσαμε 3,4 GW νέας ανανεώσιμης χωρητικότητας σε δίκτυα σε όλο τον κόσμο από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018, θέτοντας ένα ακόμα ρεκόρ όλων των εποχών για χωρητικότητα εγκατεστημένη σε ένα μόνο δωδεκάμηνο από οποιονδήποτε παίκτη στον αντίστοιχο τομέα", ανέφερε ο Francesco Starace.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Enel, και γενικός διευθυντής της Enel, δήλωσε επίσης ότι η ομάδα "συνέχισε την πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων της κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, επιφέροντας περαιτέρω αύξηση κερδών προ φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA).

Σύμφωνα με τη δήλωση, τα καθαρά συνηθισμένα έσοδα του ομίλου ανήλθαν σε περίπου. € 1,89 δισ. το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σύγκριση με το περ. € 1,81 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 4,6%, με την συγκεκριμένη άνοδο να αντανακλά την οργανική ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τις αυξήσεις των τιμολογίων διανομής στην Αργεντινή και την Ισπανία και τη βελτίωση των περιθωρίων από τους τελικούς πελάτες στην Ισπανία και τη Ρουμανία.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης