Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Παρακολουθήστε live τη συνέντευξη Τύπου για την αντιμετώπιση πολεοδομικών και περιβαλλοντικών παραβάσεων

Παρακολουθήστε live τη συνέντευξη Τύπου για την αντιμετώπιση πολεοδομικών και περιβαλλοντικών παραβάσεων

Tην επιτάχυνση των διαδικασιών για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.
«Η κυβέρνηση ενεργοποιεί την υπάρχουσα νομοθεσία του 1983 για τα αυθαίρετα.
Παράλληλα, με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα παρέμβασης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας», όπως ανέφερε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη η τροπολογία εξασφαλίζει πόρους και μέσα στην αποκεντρωμένη διοίκηση, προκειμένου να επιταχυνθούν οι παρεμβάσεις στις κατεδαφίσεις.

 

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:

«Η αποκεντρωμένη διοίκηση αποκτά δυνατότητα να επιταχύνει παρεμβάσεις και κατεδαφίσεις. Ενισχύεται το Πράσινο Ταμείο -κατά παρέκκλιση του ανώτατου ορίου 5%- ειδικά για τις κατεδαφίσεις.

Η διαδικασία πολεοδόμησης μια περιοχής είναι μακρόχρονη, διαρκεί 3 χρόνια, και έχει διάφορα στάδια

Η χωροταξική πολιτική αυτής της κυβέρνησης έχει ολοκληρωθεί θεσμικά. Επί τους πρακτέου έχει κάνει μεγάλες τομές και μεγάλα πράγματα ήδη (Κτηματολόγιο).

Έχουμε δεσμευτεί για τις παραλίες ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε για τους δασικούς χάρτες

Στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, οι διαδικασίες για τα αυθαίρετα θα γίνονται όλες ηλεκτρονικά, σε δημόσια θέα. Λύνεται έτσι το ότι δεν εφαρμοζόταν ο νόμος λόγω της γραφειοκρατίας».

Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση πολεοδομικών και περιβαλλοντικών παραβάσεων

 

 

Δείτε ΕΔΩ

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης