Περιβάλλον

Ξεκίνησε η υλοτόμηση στην απαλλοτριωμένη ζώνη της Λ. Μαραθώνος

Ξεκίνησε η υλοτόμηση στην απαλλοτριωμένη ζώνη της Λ. Μαραθώνος

Υλοτόμηση και απομάκρυνση  καμένων δέντρων στην απαλλοτριωμένη ζώνη της Λεωφόρου για λόγους επικινδυνότητας και αποφυγής ατυχημάτων

Σήμερα, Δευτέρα 30/7/2018 κλιμάκιο του ΥΠΕΝ αποτελούμενο από τον Γενικό Διευθυντή Δασών και τον Διευθυντή Προστασίας Δασών, μαζί με τον Δασάρχη Πεντέλης, επισκέφθηκαν την καμένη περιοχή των Δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα.
Ακολούθησε συνάντηση  στο Δημαρχείο Ραφήνας με τον Αντιδήμαρχο κ. Παλπατζή και στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΥΠΕΝ μετέβη στην Λ. Μαραθώνος, όπου διαπιστώθηκε η έναρξη υλοτόμησης και απομάκρυνσης των ιστάμενων καμένων δέντρων στην απαλλοτριωμένη ζώνη της Λεωφόρου για λόγους επικινδυνότητας και αποφυγής ατυχημάτων.
 Την υλοτόμηση πραγματοποιεί ο  Δασικός Συνεταιρισμός Στενής Ευβοίας.
Επίσης, υπήρξε συνεργασία με κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών για τη διαδικασία υλοτόμησης και επέκτασης αυτής στα ρέματα εντός του οικιστικού ιστού Ραφήνας και  για τη διευθέτησή τους με υλοτόμηση των καμένων δέντρων εντός της κοίτης και τη δημιουργία κορμοδεμάτων προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.
Ταυτόχρονα, κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Μαραθώνα και την Κινέτα, κατά την οποία εντοπίστηκαν και ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα διαχείρισης αποβλήτων που προκύπτουν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Τα προβλήματα αυτά αφορούν κυρίως στη συλλογή κλαδιών, οικοσυσκευών και μπαζών από τα κατεστραμμένα κτήρια.
Ήδη, σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους Δήμους και τους συναρμόδιους φορείς δρομολογούνται λύσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και των μελλοντικών αναγκών που είναι πιθανό να προκύψουν.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης