Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

EIA: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1991 οι εκπομπές CO2 το α΄ εξάμηνο του 2016 στις ΗΠΑ

EIA: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1991 οι εκπομπές CO2 το α΄ εξάμηνο του 2016 στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με την ΕΙΑ, αυτό οφείλεται στον ήπιο καιρό και τη στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 ετών κυμάνθηκαν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) το α΄ εξάμηνο του 2016 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η υπηρεσία, οι εκπομπές CO2 ανήλθαν σε 2.530 εκατομμύρια μετρικούς τόνους κατά το α΄ εξάμηνο του 2016, το χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών για τους πρώτους 6 μήνες του έτους από το 1991.
Σύμφωνα με την ΕΙΑ, αυτό οφείλεται στον ήπιο καιρό και τη στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η έκθεση της ΕΙΑ «Short-Term Energy Outlook» προβλέπει, ότι οι εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την ενέργεια, θα μειωθούν σε 5.179 εκατομμύρια μετρικούς τόνους το 2016, το χαμηλότερο ετήσιο επίπεδο από το 1992.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, κατά το α΄ εξάμηνο του 2016 η συνολική κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας ήταν 2% χαμηλότερη σε σχέση με τους πρώτους 6 μήνες του 2015.
Η μείωση αυτή σημειώθηκε κυρίως στην οικιακή ενέργεια και τον τομέα ηλεκτροπαραγωγής, όπου η κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας μειώθηκε κατά 9% και 3% αντίστοιχα.
Επίσης, η κατανάλωση άνθρακα μειώθηκε κατά 18% και η κατανάλωση φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 1% σε σχέση με τους πρώτους 6 μήνες του 2015.

Πίνακας με την εξέλιξη της χρήσης ΑΠΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1990 έως σήμερα

graph of monthly energy consumption of renewable fuels, as explained in the article text

Αυτές οι μειώσεις αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την αύξηση κατά 1% της συνολικής κατανάλωσης πετρελαίου, η οποία οφείλεται στις χαμηλές τιμές της βενζίνης.
Την ίδια ώρα, η κατανάλωση ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές που δεν παράγουν διοξείδιο του άνθρακα, αυξήθηκαν 9% κατά το α΄ εξάμηνο του 2016 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2015.
Η αιολική ενέργεια η οποία είχε τη μεγαλύτερη αύξηση στην παραγωγική διαδικασία ηλεκτρικής ενέργειας, αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% της συνολικής αύξησης της ενέργειας από ΑΠΕ.
Η υδροηλεκτρική ενέργεια της οποίας η παραγωγική δυνατότητα αυξήθηκε χάρη στη μείωση των συνθηκών ξηρασίας στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, αντιπροσώπευσε το 35% της αύξησης της κατανάλωσης ενέργειας από ΑΠΕ.
Η ηλιακή ενέργεια αντιπροσώπευσε το 13% της αύξησης και σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να αυξηθεί το μερίδιο της στην παραγωγική διαδικασία στο σύνολο του 2016.

Πίνακας με την εξέλιξη της χρήσης ορυκτών καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1990 έως σήμερα

graph of monthly energy-related carbon dioxide emissions by fuel since 1990, as explained in the article text

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης