Διεθνή

Η εκτίμηση του CEO της Rosneft για τη διακύμανση των τιμών του πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2018

Η εκτίμηση του CEO της Rosneft για τη διακύμανση των τιμών του πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2018

Tο υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας αναμένει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μειωθούν σταδιακά μεταξύ 2018 και 2024

Tη δική του εκτίμηση για τη διακύμανση της τιμής του πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2018 έκανε ο  CEO της Rosneft, Igor Sechin, λέγοντας ότι θα παραμείνει μεταξύ 75 και 80 δολάρια ανά βαρέλι.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε στο ρωσικό πρακτορείο tass, υπογράμμισε ότι: «Ο προϋπολογισμός μας βασίζεται σε τιμή πετρελαίου 63 δολάρια ανά βαρέλι. Σήμερα βλέπουμε μια τιμή περίπου 75 δολαρίων. θα παραμείνει εντός αυτού του εύρους: από 75 έως 80 δολάρια το βαρέλι».

Τον Μάιο, οι τιμές για το αργό πετρέλαιο Brent υπερέβησαν τα 80 δολάρια ανά βαρέλι, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014.

Ο IEA δήλωσε ότι η αύξηση οφειλόταν κυρίως στην υψηλότερη παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας βάσει της συμφωνίας του ΟΠΕΚ τον περασμένο μήνα.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας αναμένει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μειωθούν σταδιακά μεταξύ 2018 και 2024.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης