Επιχειρήσεις

Νέα συμβόλαια προμήθειας Ξένου και Κρυπτού σε πελάτες της διαστημικής βιομηχανίας και του τομέα ηλεκτρονικής

tags :
Νέα συμβόλαια προμήθειας Ξένου και Κρυπτού σε πελάτες της διαστημικής βιομηχανίας και του τομέα ηλεκτρονικής

Στη βιομηχανία ημιαγωγών, το ξένο και το κρυπτό χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες διαδικασίες παραγωγής μνημών flash

Πλήθος νέων μακροχρόνιων συμβάσεων έχει υπογράψει η Air Liquide, που συνολικά αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ, και έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2018 να προμηθεύει με ξένο και κρυπτό τις βιομηχανίες κατασκευής ημιαγωγών και δορυφόρων σε τρεις γεωγραφικές περιοχές: Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία.

Οι πελάτες της Air Liquide αξιοποιούν το σύστημα διακίνησης παγκόσμιου βεληνεκούς του Ομίλου, που εξαπλώνεται σε 30 χώρες. Το συγκεκριμένο σύστημα επιτρέπει τη διακίνηση μορίων υψηλής προστιθέμενης αξίας, τα οποία εξάγονται από ατμοσφαιρικά αέρια στις μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής του Ομίλου.

Στη βιομηχανία ημιαγωγών, το ξένο και το κρυπτό χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες διαδικασίες παραγωγής μνημών flash, που χαρακτηρίζονται από υψηλή τεχνολογία και χαμηλότερο κόστος, υποστηρίζοντας έτσι την αυξανόμενη ανάγκη αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων σε μαζικές ποσότητες.

Στη διαστημική βιομηχανία, το ξένο χρησιμοποιείται για την ηλεκτρική πρόωση των δορυφόρων. Για την ηλεκτρική πρόωση χρησιμοποιείται ενέργεια που παράγεται από τα ηλιακά πάνελ των δορυφόρων για να εξαχθεί ένα αέριο (ξένο), προκαλώντας έτσι την κίνηση του δορυφόρου υπό την επίδραση της παραγόμενης ώθησης. Οι πλήρως ηλεκτρικοί κινητήρες μειώνουν το βάρος του δορυφόρου κατά 35%, γεγονός που ελαττώνει σημαντικά το κόστος εκτόξευσης. Τα επόμενα χρόνια, η μισή τουλάχιστον αγορά θα έχει υιοθετήσει αυτή την τεχνολογία.

Ο François Darchis, Αντιπρόεδρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide και υπεύθυνος για θέματα Καινοτομίας, σχολίασε: «Είμαστε περήφανοι που κατασκευαστές από τον τομέα  ημιαγωγών καθώς και από τον ανερχόμενο τομέα δορυφόρων ηλεκτρικής πρόωσης, μας έχουν επιλέξει για την προμήθεια ξένου και κρυπτού υψηλής καθαρότητας. Η τεχνογνωσία της Air Liquide στην κρυογονική τεχνολογία και η ικανότητά της να διαχειρίζεται ένα παγκόσμιο σύστημα διακίνησης την έχουν αναδείξει ηγέτη της αγοράς  για το ξένο και το κρυπτό. Ως αποτέλεσμα, η Air Liquide αποτελεί ένα αξιόπιστο συνεργάτη που προμηθεύει μόρια υψηλής προστιθέμενης αξίας στους πελάτες του, ειδικά στον τομέα υψηλής τεχνολογίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης