Επιχειρήσεις

Δεν μπόρεσε να σχηματίσει γνώμη για τη θυγατρική στην Κίνα της Folli Follie ο ορκωτός

tags :
Δεν μπόρεσε να σχηματίσει γνώμη για τη θυγατρική στην Κίνα της Folli Follie ο ορκωτός

Στην επιστολή ανάκλησης της έκθεσης για το 2017 ο κ. Βαρθαλίτης σημειώνει πως δεν μπόρεσε να σχηματίσει γνώμη για τα μεγέθη της θυγατρικής στην Ασία

Ανακοινώθηκε στις 17 Ιουλίου και επίσημα η ανάκληση της έκθεσης οικονομικού ελέγχου της Folli Follie για το 2017 από τον ορκωτό λογιστή Γιώργο Βαρθαλίτη, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν μπόρεσε να σχηματίσει γνώμη για τα οικονομικά μεγέθη της θυγατρικής στην Ασία.
Πρόκειται για την εταιρεία Ορκωτών Λογιστών ECOVIS, η οποία ενημέρωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και το Χρηματιστήριο ότι δεν ισχύει η ενοποίηση των ετήσιων οικονομιών καταστάσεων της Folli Follie για τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας που προέρχονται από την Ασία.
Η έκθεση που η ECOVIS είχε υπογράψει στις 26 Απριλίου 2018 βασίστηκε στα στοιχεία που της δόθηκαν σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη του FF Group στην Ασία, δεν ισχύουν.
Στην επιστολή των ορκωτών όπου ανακαλείται ο ισολογισμός του 2017 μεταξύ άλλων αποδίδονται ευθύνες στην εταιρεία που είχε τη δικαιοδοσία για τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων της Ασίας.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή ανάκλησης της έκθεσης για το 2017 ο κ. Βαρθαλίτης σημειώνει πως δεν μπόρεσε να σχηματίσει γνώμη για τα μεγέθη της θυγατρικής στην Ασία, αλλά ούτε για τα ταμιακά διαθέσιμα. Παράλληλα, δεν είχε καμιά πρόσθετη πληροφόρηση ούτε από τον ορκωτό της κινέζικης θυγατρικής, ούτε και από την διοίκηση του ελληνικού ομίλου.
Να σημειωθεί πάντως ότι οι οικονομικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται τόσο από την ΕΥ όσο και από την Alvarez and Marshal σε Ελλάδα, εξωτερικό και Κίνα, συνεχίζονται κανονικά.
Τα πρώτα αποτελέσματα εκτιμώνται μάλλον προς το τέλος Αυγούστου 2018.
Η εκτίμηση πάντως που υπάρχει είναι το Ταμείο μπορεί να μην είναι 446 εκατ ευρώ αλλά 200 εκατ ευρώ θα είναι.
Στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα ταμείο υπάρχει αλλά στην Κίνα όπου διεξάγεται αναλυτική έρευνα θα καταδειχθεί ότι το Ταμείο του ομίλου είναι περίπου 200 εκατ ευρώ.
Εν τω μεταξύ ο διορισμός της Rothschild ως βασικού χρηματοοικονομικού συμβούλου της Folli Follie δείχνει ποια είναι η στρατηγική της εταιρίας.
Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από τους ορκωτούς ελεγκτές και εφόσον παρουσιαστεί η πραγματική εικόνα της εταιρίας και η δικαιοσύνη καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα, θα λήξει και το θέμα του στρατηγικού επενδυτή
Ήδη έχουν αρχίσει να πυκνώνουν οι μνηστήρες πάνω από τη Folli Follie καθώς μεγάλοι οίκοι του εξωτερικού φαίνεται πως έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση τους.
Η Rothschild, που προσελήφθη από την οικογένεια έχει ξεκινήσει να διερευνά τις προθέσεις ισχυρών ομίλων του εξωτερικού.
Τα ονόματα που ακούγονται μεταξύ των μνηστήρων είναι του ομίλου Pandora , της Swarovski, της Furla, Michael Kors κλπ.

www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης