Επιχειρήσεις

Πυκνώνουν οι μνηστήρες για την Folli Follie - Aποστασιοποιημένη η κινεζική Fosun

tags :
Πυκνώνουν οι μνηστήρες για την Folli Follie - Aποστασιοποιημένη η κινεζική Fosun

Η Rothschild, που προσελήφθη από την οικογένεια έχει ξεκινήσει να διερευνά τις προθέσεις ισχυρών ομίλων του εξωτερικού

Πυκνώνουν οι μνηστήρες πάνω από τη Folli Follie καθώς μεγάλοι οίκοι του εξωτερικού φαίνεται πως έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση τους.
Η Rothschild, που προσελήφθη από την οικογένεια έχει ξεκινήσει να διερευνά τις προθέσεις ισχυρών ομίλων του εξωτερικού.
Τα ονόματα που ακούγονται μεταξύ των μνηστήρων είναι του ομίλου Pandora , της Swarovski, της Furla, Michael Kors κλπ.
Ωστόσο όπως υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες, η οποιαδήποτε κίνηση εξαγοράς θα προχωρήσει εφόσον ολοκληρωθεί ο οικονομοτεχνικός έλεγχος του Ομίλου κάτι που όπως έχει ανακοινώσει και η EY, αναμένεται να γίνει στα μέσα Αυγούστου.

Αποστασιοποιημένη η Fosun

Aποστασιοποιημένη φέρεται όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση της Fosun, που ακόμη και σήμερα δεν έχει πάρει ακόμη καμμία απάντηση επί των ερωτημάτων που τις έχει θέσει, ενώ την ίδια στάση κρατά και η Fidelity η οποία κατέχει ποσοστό 8%.
Υπενθυμίζεται ότι η κινεζική εταιρία μέσω του μη εκτελεστικού εκπροσώπου της στο διοικητικό συμβούλιο έχει ζητήσει ενημέρωση βάσει και των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει ακόμη καμμία επίσημη απάντηση.
Αν και αρχικώς η Fosun πείστηκε στις αρχές από τις απαντήσεις της οικογένειας, αυξάνοντας μάλιστα στο 16,37% το ποσοστό συμμετοχής τους στον Όμιλο, δηλώνοντας έτσι την αμμέριστη εμπιστοσύνη τους, στη συνέχεια οι σχέσεις διαταράχτηκαν μετά την αδυναμία της πλευράς Κουτσολιούτσου να παράσχει επαρκείς διευκρινίσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Fosun τηρεί στάση αναμονής μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου που έχει ξεκινήσει στη Folli Follie προκειμένου να αποτυπωθεί η πραγματική της οικονομική κατάσταση της εισηγμένης κυρίως στην ασιατική αγορά.

Ανακλήθηκε ο ισολογισμός της FF Group του 2017

Κίνηση έκπληξη από τον ορκωτό λογιστή Γιώργο Βαρθαλίτη ο οποίος ανακάλεσε τον ισολογισμό της FF Group του 2017.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο ορκωτός λογιστής ενημέρωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  και το Χρηματιστήριο Αθηνών, ότι δεν ισχύει η ενοποίηση των ετήσιων οικονομιών καταστάσεων της FF Group για τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας που προέρχονται από την Ασία.
Σύμφωνα στέλεχος της αγοράς η κίνηση του ορκωτού λογιστή ήταν επιβεβλημένη καθώς η διοίκηση της FF Group δεν  ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τα ταμειακά διαθέσιμα που εμφανίζονταν στον ετήσιο  ισολογισμό και έφθαναν τα 446 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 180 εκατ. ευρώ προέρχονταν από την αγορά της Ασίας.
Η επιστολή του ορκωτού λογιστή να ανακαλέσει την ενοποίηση του ισολογισμού του 2017, αποδίδει εν μέρει ευθύνες στην εταιρεία που ήταν αρμόδια για τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων της Ασίας αλλά να σημειωθεί δεν απαντά γιατί αρχικά αποδέχθηκε την ενοποίηση των οικονομικών καταστάσεων.
Η υπόθεση της FF Group απασχολεί ήδη τις Δικαστικές Αρχές  και τον αρμόδιο εισαγγελέα κ. Γ. Δραγάτση.

 

www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης