Commodities

Η αναπτυσσόμενη αγορά LNG βγαίνει από το «σκοτάδι» - Διαφάνεια στις συναλλαγές των μεγάλων traders

tags :
Η αναπτυσσόμενη αγορά LNG βγαίνει από το «σκοτάδι» - Διαφάνεια στις συναλλαγές των μεγάλων traders

Η διαφάνεια της τιμολόγησης είναι ζωτικής σημασίας για την τόνωση της ρευστότητας στις αγορές commodity

Οι μυστικές συμφωνίες κυριάρχησαν στην αγορά αλλά τώρα η βιομηχανία υγροποιημένου φυσικού αερίου ύψους 230 δισεκατομμυρίων δολαρίων βλέπει αργά το φως καθώς οι παγκόσμιοι traders πιέζουν για περισσότερη διαφάνεια στην αναπτυσσόμενη αγορά.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, σύμφωνα με το Reuters, οι εταιρίες commodity  S & P Global Platts και η  Αυστραλιανή  Global Exchange LNG (GLX) διευκόλυναν τις πρώτες διαφανείς συναλλαγές στις πλατφόρμες τους.
Ήταν η πρώτη φορά σε σχεδόν μια δεκαετία από τότε που η Platts ξεκίνησε την αξιολόγηση της τιμής του παράγωγου φυσικού αερίου στην Ασία, αποκαλύπτοντας σημεία  του φυσικού εμπορίου στην πλατφόρμα του.
Η διαφάνεια της τιμολόγησης είναι ζωτικής σημασίας για την τόνωση της ρευστότητας στις αγορές commodity, αλλά είναι συχνά δύσκολο να γίνει, ιδιαίτερα σε ταμειακές συμβάσεις με τους συμμετέχοντες να είναι προσεκτικοί σχετικά με την έκθεση τους στις εμπορικές θέσεις.
Οι παραγωγοί LNG προτιμούν σταθερές και μακροπρόθεσμες συμβάσεις επειδή παρέχουν σταθερά έσοδα που χρειάζονται για τη χρηματοδότηση έργων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αλλά το τοπίο εμπορίας LNG μεταβάλλεται σιγά-σιγά, καθώς περισσότεροι συμμετέχοντες στην αγορά πιέζουν για διαφάνεια και η ιαπωνική JERA, ο μεγαλύτερος αγοραστής φυσικού αερίου στον κόσμο, και οι κορυφαίοι traders όπως η Vitol διευρύνουν τα γραφεία εμπορικών συναλλαγών τους.

 

Reuters Graphic

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης