Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η Energean υποστηρίζει το 2ο Φεστιβάλ Δωδώνης

tags :
Η Energean υποστηρίζει το 2ο Φεστιβάλ Δωδώνης

Energean, η οποία δραστηριοποιείται στις έρευνες υδρογονανθράκων στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, θεωρεί το Φεστιβάλ Δωδώνης ως ένα θεσμό που μπορεί να προβάλλει σημαντικά την πολιτιστική αλλά και την τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Energean υποστηρίζει το Φεστιβάλ Δωδώνης, το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Εφορία Αρχαιοτήτων και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, με επίκεντρο τον Αρχαιολογικό Χώρο της Δωδώνης.

Η Energean, η οποία δραστηριοποιείται στις έρευνες υδρογονανθράκων στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, θεωρεί το Φεστιβάλ Δωδώνης ως ένα θεσμό που μπορεί να προβάλλει σημαντικά την πολιτιστική αλλά και την τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής.

Χαρακτηριστικά η κα. Ίλια Ρήγα, επικεφαλής του Τομέα Εταιρικής Επικοινωνίας της Energean, δήλωσε τα εξής: «Στηρίζουμε με χαρά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Δωδώνης, καθώς θεωρούμε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της Ηπείρου και της χώρας μας γενικότερα. Το επίπεδο των εκδηλώσεων είναι ιδιαίτερα υψηλό και είναι σαφές ότι, σε συνδυασμό με τους ιστορικούς συμβολισμούς που χαρακτηρίζουν τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, ο θεσμός αυτός έχει όλες τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει και ένα ελκυστικό τουριστικό προϊόν, με προφανή τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Δωδώνης περιλαμβάνει φέτος τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

-Στις 7 και 8 Ιουλίου , διοργανώνεται το ομαδικό αναλυτικό Συμπόσιο "Σύνδεση Αρχαίας Ελληνικής με την Ψυχαναλυτική και την Ομαδική- Αναλυτική Σκέψη: Οιωνός- Ερμηνεία- Πρόληψη". Το συμπόσιο συνδιοργανώνεται με το Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης “S.H.Foulkes” (Ι.Ο.Α.Φ. - μέλος EGATIN).

-Στις 30 Ιουλίου,  η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ η οποία παρουσιάζει τα "Πορτρέτα Γυναικών" του Θοδωρή Λεμπέση.

- Στις 5 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης θα φιλοξενηθεί Εθνικό Θέατρο, το οποίο παρουσιάζει την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Θάνου Παπακωνσταντίνου.

- Στις 12 Αυγούστου, θα φιλοξενηθεί η «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αβδελιώδη

-Στις 26 Αυγούστου, υπό το φως της Πανσελήνου, η τραγουδίστρια- τραγουδοποιός Νένα Βενετσάνου, ο συνθέτης-κιθαριστής Νότης Μαυρουδής και ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δύο κιθάρες.

Φορέας υλοποίησης του Φεστιβάλ είναι και φέτος το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης