Ενέργεια

Επενδύσεις 3 δισ. ευρώ φέρνει η συμφωνία Κοπελούζου – China Energy

Επενδύσεις 3 δισ. ευρώ φέρνει η συμφωνία Κοπελούζου – China Energy

Οι δύο όμιλοι έχουν συστήσει κοινοπρακτική εταιρεία με ποσοστά συμμετοχής 25% ο όμιλος Κοπελούζου και 75% ο κινεζικός όμιλος

Η συμφωνία συνεργασίας του Ομίλου Κοπελούζου με την China Energy Investment Corporation ανακοινώθηκε σήμερα από τον πρόεδρο του ελληνικού ομίλου, Δημήτρη Κοπελούζο και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του κινεζικού κολοσσού Dr. Ling Wen σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Βρετανία, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Οι δύο όμιλοι έχουν συστήσει κοινοπρακτική εταιρεία με ποσοστά συμμετοχής 25% ο όμιλος Κοπελούζου και 75% ο κινεζικός όμιλος.

Η China Energy ιδρύθηκε πέρυσι μετά τη συγχώνευση της China Guodian Corp με την Shenhua Group και είναι μια εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 17,028 δις ευρώ και πάγια αξίας 235,6 δις ευρώ 66 θυγατρικές και 350 χιλιάδες υπαλλήλους.

Έχει έδρα το Πεκίνο και διαθέτει 7 εισηγμένες στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Σένζεν. Αποτελεί το μεγαλύτερο παραγωγό άνθρακα, το μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα και από αιολικά καθώς και τον μεγαλύτερο παραγωγό χημικών και υγρών καυσίμων από άνθρακα. 

Δείτε επίσης