Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΑΕ: Η ADNOC μπορεί να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια την ημέρα

tags :
ΗΑΕ: Η ADNOC μπορεί να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια την ημέρα

Η κρατική  ADNOC μπορεί να αυξήσει την παραγωγική του ικανότητα στα 3,5 εκατομμύρια bpd μέχρι τα τέλη του 2018 από περίπου 3,3 εκατομμύρια bpd τώρα, ανέφερε σε σεχτική ανακοίνωση

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαιοειδών του Αμπού Ντάμπι (ADNOC) ανακοίνωσε την Τρίτη  3/67/2018 ότι έχει την ικανότητα να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια την ημέρα (bpd), αν απαιτείται για να αντιμετωπίσει έλλειψη εφοδιασμού στην παγκόσμια αγορά.
Η κρατική  ADNOC παραμένει σε καλό δρόμο για να αυξήσει την παραγωγική του ικανότητα στα 3,5 εκατομμύρια bpd μέχρι τα τέλη του 2018 από περίπου 3,3 εκατομμύρια bpd τώρα, ανέφερε σε σεχτική ανακοίνωση.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντλούσαν 2,87 εκατομμύρια bpd τον Ιούνιο, ανέφεραν δύο πηγές της βιομηχανίας σύμφωνα με το Reuters. Αυτό σημαίνει ότι το μέλος του ΟΠΕΚ έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τον εφοδιασμό κατά περίπου 400.000 bpd αν παράγει τώρα τη μέγιστη δυναμικότητα, με τη δυνατότητα προσθήκης περίπου 200.000 bpd μέχρι το τέλος του έτους.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump προειδοποίησε τον ΟΠΕΚ την Κυριακή να σταματήσει να χειραγωγεί τις αγορές πετρελαίου και ‘ασκησε πιέσεις στη σύμμαχο των Η.Π.Α. Σαουδική Αραβία για να αυξήσει τις προμήθειες για να αντισταθμίσει τις χαμηλότερες εξαγωγές από το Ιράν.
Στις 23 Ιουνίου, ο ΟΠΕΚ συμφώνησε με τη Ρωσία και άλλους πετρελαιοπαραγωγούς να αυξήσουν την παραγωγή από τον Ιούλιο, ενώ η Σαουδική Αραβία δεσμεύθηκε ότι θα είχε "μετρήσιμη" προσφορά αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης