Commodities

Η Λιβύη «ενισχύει» τις τιμές του πετρελαίου

Η Λιβύη «ενισχύει» τις τιμές του πετρελαίου

Ανοδική πορεία για τις τιμές του πετρελαίου

Κέρδη καταγράφει σήμερα Τρίτη (3/7) το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας από την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς η Λιβύη επικαλέστηκε ανωτέρα βία για την σημαντική πτώση στην παραγωγή της.

Συγκεκριμένα περι τις 10.30 το brent ενισχύεται 0.50% στα 77 δολάρια ανά βαρέλι και το αργό σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,92% στα 74 δολάρια.

Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης, για λόγους ανωτέρας βίας σε φορτία και λιμένες στις περιοχές Ζοεϊτίνα και Χαρίγκα, η παραγωγή της χώρας έχει υποχωρήσει κατά 850 χιλ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που δημιουργεί σημαντικό έλλειμμα στην αγορά.

«Βραχυπρόθεσμα, το επίπεδο παραγωγής του ΟΠΕΚ – η ανάπτυξη πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας από τη Σαουδική Αραβία, το Ιράκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, τη Ρωσία και από τις ακούσιες διακοπές σε Λιβύη , Βενεζουέλα και Ιράν είναι οι ποιο σημαντικοί παράγοντες για την πορεία των τιμών του πετρελαίου» ανέφερε χαρακτηριστικά σε σημείωμά της η Goldman Sachs.

Επίσης, ο Συμπρόεδρος της Ασιατικής Οικονομικής Έρευνας στην HSBC στο Χονγκ Κονγκ, FredericNeumann υπογράμμισε ότι: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανάπτυξη στην Κίνα έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα στις δαπάνες υποδομής από τις τοπικές κυβερνήσεις. Υποθέτω ότι  σε περίπτωση εντατικών επενδύσεων στην ενέργεια, ενδεχομένως να προκαλούσε αρνητικό αντίκτυπο στη ζήτηση πετρελαίου».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης