Επιχειρήσεις

Έως 13 Ιουλίου ο νέος CEO της Εθνικής τράπεζας και η αναθεώρηση ποσοστών από το BN

Έως 13 Ιουλίου ο νέος CEO της Εθνικής τράπεζας και η αναθεώρηση ποσοστών από το BN

Τελευταία συνέντευξη στις 29 Ιουνίου ήταν της Πόλα Χατζησωτηρίου πρώην οικονομικός διευθυντής σε Eurobank και Εθνική τράπεζα η οποία επί πολλά χρόνια λειτούργησε για λογαριασμό του Λάτση

Έως 13 Ιουλίου 2018 θα έχει κλειδώσει ο νέος διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική τράπεζα σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές.
Το nomination committee δηλαδή το αρμόδιο όργανο της Εθνικής που αξιολογεί τους υποψηφίους έχει δει πλήθος στελεχών από την τραπεζική αγορά.
Τελευταία συνέντευξη στις 29 Ιουνίου ήταν της Πόλα Χατζησωτηρίου πρώην οικονομικός διευθυντής σε Eurobank και Εθνική τράπεζα η οποία επί πολλά χρόνια λειτούργησε για λογαριασμό του Λάτση.
Είναι ασαφές εάν μπορεί να έχει κάποιο ρόλο η Χατζησωτηρίου στην Εθνική τράπεζα.
Με βάση νεότερες πληροφορίες ωστόσο το bankingnews αναθεωρεί την αρχική πρόβλεψη εκτίμηση του για 80% πιθανότητες στον Μυλωνά και 20% για τραπεζικό στέλεχος εκτός Εθνικής τράπεζας.
Το νέο ποσοστό που δίνουμε είναι 50% Μυλωνάς και 50% στέλεχος εκτός της Εθνικής τράπεζας.
Ο Παύλος Μυλωνάς ο οποίος είναι μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας φέρεται να έχει δηλώσει ότι εάν δεν κερδίσει θα αποχωρήσει από την Εθνική τράπεζα.
Δεν είναι σαφές εάν αυτό είναι ακριβές, εάν δηλαδή όντως έχει ενημερώσει μέλος ή μέλη του διοικητικού συμβουλίου ότι εάν δεν κερδίσει θα αποχωρήσει.
Αυτό που ωστόσο είναι ευρέως γνωστό είναι ότι ο Μυλωνάς έχει συνδέσει την επαγγελματική του καλή πορεία με την Εθνική και θα ήταν μέγα λάθος να φύγει ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Το bankingnews σε ένα άρθρο του τονίζει ότι η Εθνική τράπεζα χρειάζεται για διευθύνοντα σύμβουλο ένα ηγέτη και όχι ένα καλό διαχειριστή.

Έως τον Δεκέμβριο του 2018 ο νέος CEO στην Alpha bank

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα Γενική Συνέλευση στις 29 Ιουνίου 2018 ο Δημήτρης Μαντζούνης ο CEO της Alpha bank με μεγάλη συνεισφορά στην σταθερότητα του ομίλου ανακοίνωσε ότι δρομολογεί την διαδοχή του.
Η διαδοχή του με βάση ενδείξεις θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2108.
Το διοικητικό σχήμα που θα τον διαδεχθεί θα είναι διευθύνων σύμβουλος από το εσωτερικό της Alpha bank και 3 αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι.
Το σχήμα αυτό θα συνεχίσει την επιτυχημένη διοίκηση Μαντζούνη.



www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης