Διεθνή

Η EDF πουλά το 65% της συμμετοχής στο τερματικό σταθμού LNG Dunkirk

tags :
Η EDF πουλά το 65% της συμμετοχής στο τερματικό σταθμού LNG Dunkirk

Στην Fluxys περνά ο έλεγχος του τερματικού

Η γαλλική εταιρεία EDF ανακοίνωσε την Παρασκευή 28/6/2018 ότι συμφώνησε να πωλήσει το 65,01% του τερματικού σταθμού LNG Dunkirk σε δύο ομάδες επενδυτών.
Η εταιρεία ανέφερε ότι με βάση τις προσφορές που κατέβαλαν οι δύο κοινοπραξίες, η μέση αξία της επιχείρησης για το σύνολο της συμμετοχής ανήλθε σε περίπου 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ (2,80 δισεκατομμύρια δολάρια).
Η EDF δήλωσε ότι μια κοινοπραξία, μεταξύ των οποίων η βελγική εταιρεία αερίου Fluxys, η AXA Investment Managers και η Credit Agricole Assurances, δεσμεύθηκαν να αποκτήσουν μερίδιο 31% ενώ μια κοινοπραξία επενδυτών από την Κορέα με επικεφαλής τον όμιλο IPM (InfraPartners Management) δεσμεύεται να αποκτήσει μερίδιο 34,01% .
Η συναλλαγή θα επιτρέψει στην Fluxys, η οποία κατέχει ήδη ποσοστό 25%, να αναλάβει τον έλεγχο του τερματικού σταθμού και να ενοποιήσει στους λογαριασμούς του. Η EDF θα παραμείνει πελάτης του τερματικού σταθμού.
Η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Major σε ξεχωριστή δήλωση ανέφερε ότι, στο πλαίσιο της διαδικασίας πώλησης που ξεκίνησε η EDF, έχει συνάψει συμφωνία πώλησης του μεριδίου της σε ποσοστό 9,99% στο τερματικό σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Πρόσθεσε ότι όταν ολοκληρωθούνι οι συναλλαγές, δύο ομάδες, μια κοινοπραξία συμπεριλαμβανομένης της Fluxys και μια άλλη κοινοπραξία αποτελούμενη από κορεατικές εταιρείες, θα κατέχουν συμμετοχές 35,76% και 39,24% αντιστοίχως.
Στις κορεατικές εταιρείες περιλαμβάνονται η Samsung Securities, η IBK Securities και η Hanwha Investment & Securities.
Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται για το τρίτο τρίμηνο του 2018, εφόσον οι αρμόδιες αρχές έχουν εγκρίνει τις απαιτούμενες κανονιστικές εγκρίσεις
r
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης