Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Deal 1.2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά πεδίου φυσικού αερίου

Ινδία: Deal 1.2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά πεδίου φυσικού αερίου
Η Oil and Natural Gas Corp. Ltd.’s. ενέκρινε την αγορά του 80% των μετοχών της Gujarat State Petroleum Corp.’s στο μπλοκ βαθέων υδάτων στην περιοχή Krishna Godavari
Η μεγαλύτερη πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ινδίας θα πληρώσει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών σε έναν τομέα του φυσικού αερίου στα ανοικτά της ανατολική ακτή της χώρας, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής, καθώς η χώρα προσπαθεί να μειώσει τις εισαγωγές ενέργειας.
Σύμφωνα με το Bloomberg η κρατική Oil and Natural Gas Corp. Ltd.’s. ενέκρινε την αγορά του 80% των μετοχών της Gujarat State Petroleum Corp.’s στο μπλοκ βαθέων υδάτων στην περιοχή Krishna Godavari.
Η εταιρεία με έδρα το Νέο Δελχί θα πληρώσει 995.26 εκατ.δολάρια για την Deen Dayal West Field, την μεγαλύτερη ανακάλυψη στο μπλοκ KG-ΛΤΔ-2001/3, με εκτιμώμενα αποθέματα φυσικού αερίου ύψους 1,1 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.
Επίσης θα καταβάλλει  άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια για έξι άλλες ανακαλύψεις στο μπλοκ που βρίσκεται στον Κόλπο της Βεγγάλης.
Το μπλοκ έχει πιθανό συνολικό αποθεματικό ύψους τουλάχιστον 11.200 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του GSPC για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.
"Η εξαγορά ταιριάζει καλά με τη στρατηγική της ONGC για την ενίσχυση της παραγωγής φυσικού αερίου από εγχώρια πεδία με ταχύτερους ρυθμούς», δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η δοκιμαστική παραγωγή αερίου από την Deen Dayal West Field έχει ήδη ξεκινήσει.
Η συμφωνία θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της παραγωγής του φυσικού αερίου από το μπλοκ που θεωρείται κρίσιμο για την επίτευξη του στόχου της μείωσης της εξάρτησης από εισαγωγές υδρογονανθράκων κατά 10 % από το 2022 επεσήμανε  ο πρωθυπουργός Narendra Modi’s
Οι εταιρείες θα μοιράζονται τις υποδομές και τη μείωση του κόστους σε μια περιοχή όπου σχεδιάζουν να επενδύσουν τουλάχιστον 3 δις δολάρια ο καθένας
Η συμφωνία είναι κρίσιμη στη δυτική περιφέρεια του Γκουτζαράτ, καθώς μετρά τέσσερα χρόνια καθυστέρηση στην έναρξη της εμπορικής παραγωγής φυσικού αερίου παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε την κατασκευή μιας πλατφόρμας επεξεργασίας και ενός χερσαίου τερματικού.
Η ONGC δήλωσε ότι η εξαγορά θα βοηθήσει να αναπτυχθούν ταχύτερα ο οι τομείς Yanam και Godavari καθώς και οι ανακαλύψεις φυσικού αερίου στο μπλοκ του KG-ΕΝ-98/2.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης