Επιχειρήσεις

Ι + Manifesto: Ο οδικός χάρτης του Αλουμινίου για το 2020 - 2050 προσδιορίζει τις στρατηγικές

Ι + Manifesto: Ο οδικός χάρτης του Αλουμινίου για το 2020 - 2050 προσδιορίζει τις στρατηγικές

Μια σημαντική σιερά κινήσεων σε ευρωπαικό επίπεδο για την ανάπτυξη του κλάδου σε ευθυγράμμιση με την Συμφωνία του Παρισιού

 To I+ Manifesto αποτελεί την κίνηση εθελοντικών πρωτοβουλιών με στόχο Ευρωπαίους πολιτικούς, κλάδους, ακαδημαικούς και πανεπιστήμια που στοχεύουν να αναπτύξουν νέες στρατηγικές προοπτικές στον τομέα του Αλουμινίου.

Οι βασικοί του στόχοι συνοψίζονται στoν προσδιορισμό μιας νέας ευρωπαικής κυβερνησιμότητας στις βιομηχανικές πολιτικές και ταυτοποίησης στρατηγικής για τις παραγωγικές αλυσίδες δημιουργίας αξίας μέσα στην Ευρωπαική Ένωση. Σε αυτό περιλαμβάνεται η συγκρότηση ενός fund, που θα λειτουργεί σαν χρηματοδοτικός μηχανισμός  στο πρόγραμμα Horizon 2020 που θα απευθύνεται στις περιφερειακές παραγωγικές αλυσίδες.

Στην βασική ατζέντα είναι η δημιουργία ενός νέου Ευρωπαικού Forum που θα επιτρέπει στους ηγετικούς επιχειρηματικούς και βιομηχανικούς παράγοντες να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την εξέλιξη της βιομηχανίας το 2050.Μια ανάπτυξη που θα είναι συνυφασμένη με τις δεσμεύσεις της Ευρωπαικής Επιτροπής στα πλαίσια της Συμφωνίας του Παρισιού.

Οι υποστηριχτές είναι περισσότεροι από 200 που εκτιμούν ότι το Μανιφέστο εμπεδώνει την γνώση του ρόλου που έχει ο κλάδος του αλουμινίου στην ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης. Η συνεισφορά του κλάδου στην διατηρίσιμη ανάπτυξη πρέπει να γίνει  αντιληπτή από τους πολιτικούς. Περισσότερα από 24,4 εκατομμύρια αποδοχών στο Twitter δείχνουν την διεισδυτικότητα της καμπάνιας.

Αυτό που πρέπει να κάνει καθένας που έχει ενδιαφέροντα σε αυτήν την κατεύθυνση είναι να καταθέσει τις προτάσεις του στο European Aluminium και παράλληλα να τις προωθήσει προς επεξεργασία στους πάσης φύσεως αρμόδιους φορείς. Το Manifesto "φορτώνεται" εύκολα στο Website και αξίζει για κάποιον να ζητήσει σχόλια και ιδέες από όσους συσχετίζονται με τον κλάδο.

Οι βασικοί στόχοι είναι η δημιουγία κοινών στόχων με τους bussiness leaders, να συνδεθεί ο φορέας με νέες επιρροές και να εισάγει και να παρουσιάσει νέες ιδέες στις υπάρχουσες πλατφόρμες. Η Αυστριακή Προεδρία ενεργοποιείται άμεσα στην κατεύθυνση αυτή.

 

 

 Δείτε Βίντεο

 

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης