Επιχειρήσεις

Φινλανδία: Στην ρωσική αγορά αιολικής ενέργειας "ποντάρει" η Fortum

Φινλανδία: Στην ρωσική αγορά αιολικής ενέργειας

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Fortum πώλησε το 54% του ινδικού ηλιακού χαρτοφυλακίου της στη UK Climate Investments και την Elite Alfred Berg

Η φινλανδική εταιρεία Fortum ελπίζει να προσελκύσει εταίρους για τα νέα αιολικά και ηλιακά έργα της στη Ρωσία, όπου έχει ως στόχο να επωφεληθεί από τη δεκαετία παρουσίας της στη χώρα για να επεκταθεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Αυτή η προσέγγιση είναι παρόμοια με τις κινήσεις της Orsted στη Δανία, του μεγαλύτερου κατόχου αιολικών πάρκων στην ανοικτή θάλασσα, η οποία έχει επίσης πωλήσει μεγάλα μερίδια σε αιολικά πάρκα για να επενδύσει σε νέα έργα.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Fortum πώλησε το 54% του ινδικού ηλιακού χαρτοφυλακίου της στη UK Climate Investments και την Elite Alfred Berg.
"Σκεφτόμαστε παρόμοιες δυνατότητες σε άλλες αγορές για να φέρουμε τους επενδυτές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της Fortum Joonas Rauramo.
Θα είχε νόημα να αναλάβουμε τέτοιους εταίρους μετά τη φάση ανάπτυξης και κατασκευής, σημείωσε.
"Στο τρέχον περιβάλλον επιτοκίων υπάρχουν μεγάλα χρηματικά ποσά που αναζητούν πράσινες και σταθερές επενδυτικές ευκαιρίες", ανέφερε.
Η Fortum ελπίζει ότι η μακρόχρονη σχέση της με τη Ρωσία στην παραγωγή ενέργειας θα δώσει ώθηση στην αιολική και ηλιακή ενέργεια. Η Fortum δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα.
"Η Fortum βρίσκεται στη Ρωσία εδώ και δεκαετίες, ώστε να βλέπουμε τη Ρωσία ως την εγχώρια αγορά μας", δήλωσε ο Rauramo.
Πέρυσι, η Fortum συνεργάστηκε με την ρωσική κρατική αναπτυξιακή εταιρεία Rusnano για την εξασφάλιση συμβάσεων στο πλαίσιο της συμφωνίας εφοδιασμού της Ρωσίας (CSA).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης