Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επένδυση στην πυρηνική ενέργεια κόστισε ακριβά στην Toshiba

Η επένδυση στην πυρηνική ενέργεια κόστισε ακριβά στην Toshiba
Προειδοποίηση για ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων
Για ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω της εξαγοράς της Westinghouse που δραστηριοποιείται στην παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στις ΗΠΑ, προειδοποίησε η Toshiba.
Η ιαπωνική εταιρεία σύμφωνα με το Reuters ανακοίνωσε υπέρβαση κόστους σε μια σειρά από έργα σχετιζόμενα με εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.
Η πιθανή απώλεια σχετίζεται με την αμερικανική εταιρεία Chicago Bridge & Iron του (CB & I) των επιχειρήσεων κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων που η Westinghouse απέκτησε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους για 229 εκατομμύρια δολάρια.
Η μετοχή της Toshiba στο Χρηματιστήριο του Τόκιο υποχώρησε  12%.
Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η CB & I μήνυσε Westinghouse για το πώς χειρίζεται το κεφάλαιο κίνησης και τον υπολογισμός των ενδεχόμενων υποχρεώσεων που σχετίζονται με υπερβάσεις κόστους που καθυστερούν τα έργα στον πυρηνικό σταθμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Toshiba, υπό την ηγεσία του νέου CEO, Satoshi Tsunakawa, έχει χαρακτηρίσει τις δραστηριότητές της στα πεδία της πυρηνικής ενέργειας και των ηλεκτρονικών ημιαγωγών, ως τους βασικούς πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί η ανάπτυξή της. Παράλληλα, προσπαθεί να μειώσει την εμπλοκή της σε λιγότερο προσοδοφόρες δραστηριότητες, όπως τα καταναλωτικά τεχνολογικά αγαθά, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τα PCs και τις τηλεοράσεις.
Οι αρχικές προβλέψεις της Toshiba για το 2016 έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη, ύψους 1,23 δισ. δολαρίων.
Τυχόν μεγάλες απώλειες είναι πιθανό να αναγκάσει την Toshiba να ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση που έχει αποδυναμωθεί από σειρά μέτρων αναδιάρθρωσης που λαμβάνονται στον απόηχο λογιστικού σκάνδαλου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης