Επιχειρήσεις

Amber και Horizon με 10,3% ζητούν αναβολή στη ΓΣ του Ελλάκτωρα στις 29/6, συναινούν Λ. Μπόμπολας, Καλλιτσάντσης

Amber και Horizon με 10,3% ζητούν αναβολή στη ΓΣ του Ελλάκτωρα στις 29/6, συναινούν Λ. Μπόμπολας, Καλλιτσάντσης

Η πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση του Ελλάκτωρα θα πραγματοποιηθεί στις 20 ή 27 Ιουλίου και σίγουρα τότε θα ληφθεί απόφαση

Η προγραμματισμένη για αύριο, 29 Ιουνίου 2018, γενική συνέλευση των μετόχων του Ελλάκτωρα με βασικό και επίμαχο θέμα συζήτησης τη ψηφοφορία για τις προτάσεις των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, δηλαδή των αδελφών Καλλιτσάντση και των Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα, θα αναβληθεί.
Μετά μάλιστα τις ανακοινώσεις από Λεωνίδα Μπόμπολα και αδερφούς Καλλιτσάντση ότι συναινούν στην αναβολή είναι δεδομένο ότι στα τέλη Ιουλίου 2018 θα λήξει το θρίλερ με τον Ελλάκτωρα.
Οι εξελίξεις δικαιώνουν πλήρως το bankingnews που είχε πολύ έγκαιρα αναφέρει ότι θα υπάρξει αναβολή στην Γενική Συνέλευση του Ελλάκτωρα.
Οι δύο βασικοί ξένοι μέτοχοι το fund Amber με 5,5% και Horizon με 4,8%, συνολικά δηλαδή 10,3%, θα ζητήσουν αναβολή της γενικής συνέλευσης με στόχο να μελετήσουν τις δύο προτάσεις των αντιμαχόμενων μετόχων του Ελλάκτωρα.
Σημειώνεται δε ότι το Horizon με ποσοστό 4,8% έχει ήδη στείλει επιστολή στην εταιρεία και στους εμπλεκόμενους μετόχους ζητώντας αναβολή.
Η πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουλίου και σίγουρα τότε θα ληφθεί απόφαση.
Ως προς τα ποσοστά μετοχών από φίλιες δυνάμεις που συγκεντρώνει η πλευρά Μπόμπολα και Κούτρα και αδελφών Καλλιτσάντση από την άλλη είναι τα εξής:
1)    Η πλευρά Μπόμπολα και Κούτρα υποστηρίζει ότι ελέγχει μαζί με φίλα προσκείμενους μετόχους το 30% του μετοχικού κεφαλαίου του Ελλάκτωρα και για την πλευρά Καλλιτσάντση θεωρούν ότι ελέγχει το 24%.
Σημειώνεται ότι ο Λ. Μπόμπολας κατέχει το 15,5% του Ελλάκτωρα και ο Δ. Κούτρας το 5,5%.
2)    Η πλευρά Καλλιτσάντση υποστηρίζει ότι ελέγχει ποσοστό πάνω από 33% μαζί με τις φίλα προσκείμενες δυνάμεις, πάνω δηλαδή από την καταστατική μειοψηφία, ενώ για την πλευρά Μπόμπολα θεωρεί ότι δεν υπερβαίνει το 28%.
Να σημειωθεί ότι οι αδελφοί Καλλιτσάντση κατέχουν το 17,5% του μετοχικού κεφαλαίου του Ελλάκτωρα.
3)    Άλλη ανεξάρτητη πηγή υποστηρίζει ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών είναι το πολύ 3%-4%.
4)Τραπεζίτης που παρακολουθεί στενά την όλη υπόθεση υποστηρίζει ότι οριακό προβάδισμα έχει η πλευρά Μπόμπολα αλλά με πολύ μικρή διαφορά από τους αδερφούς Καλλιτσάντση και ότι οι δύο πλευρές ΔΕΝ έχουν φθάσει στην καταστατική μειοψηφία.

Συναινεί και ο Λ. Μπόμπολας στην αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ

Την αναβολή της συζήτησης και λήψης απόφασης επί του συνόλου των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 29ης Ιουνίου 2018, θα προτείνει ο μέτοχος της Ελλάκτωρ, Λ. Μπόμπολας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μπόμπολα, μετά από αιτήματα μετόχων της Ελλακτωρ με κύριο αίτημα να αναβληθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση της 29ης Ιουνίου 2018, ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος για την ενημέρωσή τους, θα προτείνει την αναβολή της συζήτησης.
Η Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουλίου 2018.

Συναινούν στην αναβολή της ΓΣ της Ελλάκτωρ και οι Αδελφοί Καλλιτσαντση

Μετά από συνεχή αιτήματα των μετόχων της Ελλάκτωρ, αλλά και της συναίνεσης του Λ. Μπόμπολα, οι αδελφοί Αναστάσιος και Δημήτριος Καλλιτσάντσης, συμφωνούν στην αναβολή της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Ελλάκτωρ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο, 29 Ιουνίου 2018.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Pemanoaro Ltd, σεβόμενη την επιθυμία των μετόχων για αναβολή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 29ης Ιουνίου 2018, ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος για την ενημέρωσή τους, οι αφοι Καλλιτσάντση θα προτείνουν το αίτημα.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης