Διεθνή

Η Oranto Petroleum ξεκινά έρευνες για πετρέλαιο στη Ζάμπια

Η Oranto Petroleum ξεκινά έρευνες για πετρέλαιο στη Ζάμπια

Η Oranto θα κατέχει ποσοστό 90% στα δύο μπλοκ και θα πρέπει να διεξάγει γεωλογικές και γεωφυσικές μελέτες για δύο χρόνια

Η παναφρικανική εταιρεία Oranto Petroleum ανακοίνωσε την Τετάρτη 27/6/2018 ότι θα αρχίσει να διερευνά για πετρέλαιο στη Ζάμπια μετά την ανάθεση δύο μπλόκ, την πρώτη της επένδυση στη χώρα της Νότιας Αφρικής.
Η Ζάμπια δεν παράγει πετρέλαιο, αλλά η κυβέρνηση αναφέρει ότι δείγματα εδάφους που αποστέλλονται στα ευρωπαϊκά εργαστήρια έχουν δείξει καλά ίχνη αργού.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Oranto θα κατέχει ποσοστό 90% στα δύο μπλοκ και θα πρέπει να διεξάγει γεωλογικές και γεωφυσικές μελέτες για δύο χρόνια.
Η βρετανική Tullow Oil άρχισε πέρυσι να ερευνά για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Ζάμπια, τον No.2  παραγωγό χαλκού στην Αφρική, καθώς η χώρα ωθεί να διαφοροποιήσει την οικονομία της και να μειώσει την εξάρτησή της από το βιομηχανικό μέταλλο.
Από την εξόρυξη χαλκού η Ζάμπια κερδίζει πάνω από το 70% του συναλλάγματος της, αλλά η Λουσάκα προσπαθεί να μετακινηθεί σε άλλα commodities  για να μην επηρεάζεται από τις διαταραχές των τιμών.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης