Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anadarko: To 2019 η τελική απόφαση για το project LNG της Μοζαμβίκης

tags :
Anadarko: To 2019 η τελική απόφαση για το project LNG της Μοζαμβίκης

Yπογραφή συμφωνιών πώλησης με μονάδες της Tokyo Gas Co Ltd και της Centrica Plc

Η Anadarko Petroleum Corp ανακοίνωσε την Τετάρτη 27/6/2018 ότι ο παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ αναμένει να λάβει μια τελική επενδυτική απόφαση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 σχετικά με το αν θα κατασκευαστεί ο πρώτος σταθμός εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Μοζαμβίκη.
Ο Mitchell Ingram, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Anadarko, δήλωσε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αερίου στην Ουάσινγκτον ότι οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν με το έργο της Μοζαμβίκης, καθώς έχουν συγκεντρώσει αρκετούς πελάτες για το LNG.
Ο Ingram δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία μετατροπής των συμφωνιών πώλησης σε δεσμευτικές συμφωνίες και στη βελτίωση της διαδικασίας χρηματοδότησης του έργου.
"Μόλις το ολοκληρώσουμε, θα είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μια τελική επενδυτική απόφαση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019", δήλωσε.
Η απόφαση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την υπογραφή συμφωνιών πώλησης με μονάδες της Tokyo Gas Co Ltd και της Centrica Plc με την Anadarko και τους εταίρους της στο έργο της Μοζαμβίκης.
Οι εταίροι στο έργο είναι μονάδες της Mitsui & Co Ltd της Ιαπωνίας και της ONGC Videsh της Ινδίας, μεταξύ άλλων.
Η συμφωνία με τις ιαπωνικές και βρετανικές εταιρείες ενέργειας απαιτεί την παράδοση 2.6 εκατομμυρίων τόνων ετησίως (MTPA) από την έναρξη της παραγωγής στη Μοζαμβίκη μέχρι τις αρχές του 2040.
Το έργο της Μοζαμβίκης, που βρίσκεται ανάμεσα στις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού και της Ευρώπης, θα αποτελείται από δύο αγωγούς υγροποίησης με δυνατότητα υγροποίησης 12,88 MTPA για την υποστήριξη της ανάπτυξης πεδίων Golfinho / Atum που βρίσκονται εξ ολοκλήρου εντός της υπεράκτιας περιοχής 1.
Η Anadarko πραγματοποίησε την πρώτη της ανακάλυψη στην Offshore Area 1 το 2010. Συνολικά, η Ingram δήλωσε ότι η εταιρεία και οι συνεργάτες της έχουν ανακαλύψει περίπου 75 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου στον τομέα.
Ο Ingram δήλωσε ότι το έργο αυτό ανοίγει το δρόμο για σημαντική μελλοντική επέκταση έως και 50 MTPA στο μέλλον.
Η Anadarko επεσήμανε ότι το έργο Golfinho / Atum θα παρέχει επίσης αρχικές ποσότητες περίπου 100 εκατομμυρίων κυβικών ποδιών ημερησίως φυσικού αερίου για οικιακή χρήση στη Μοζαμβίκη.
Η μονάδα Anadarko Moadambique της Area 1 Lda λειτουργεί στην υπεράκτια περιοχή 1 και κατέχει μερίδιο 26,5% στο χώρο εργασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης