Επιχειρήσεις

Γ. Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Θα λάβουμε αποφάσεις για τις λιγνιτικές όταν γνωστοποιηθούν οι όροι του διαγωνισμού

Γ. Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Θα λάβουμε αποφάσεις για τις λιγνιτικές όταν γνωστοποιηθούν οι όροι του διαγωνισμού

Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναμένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τα αεροδρόμια Σόφιας και Βουκουρεστίου όταν βγουν στον αέρα οι σχετικοί διαγωνισμοί, καθώς και για τα νέα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων σε Δωδεκάνησα και Κρήτη

«Εδώ και χρόνια προσθέσαμε δραστηριότητες πέραν της κατασκευαστικής που προσφέρουν μία πολύ μακροπρόθεσμη και πολύχρονη ορατότητα για προβλέψιμα αποτελέσματα από πλευράς εσόδων, κερδοφορίας και ταμειακών ροών» υποστήριξε ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης.

Όπως είπε, «η προσπάθεια ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 με σειρά πρωτοβουλιών στην ενέργεια, στις παραχωρήσεις, στα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων και τελευταία στον τομέα των αεροδρομίων, πάλι μέσω συμβάσεων παραχώρησης. Πρόκειται για στρατηγική που αποδίδει και θα συνεχίσουμε να μεγενθύνουμε αυτό το αντικείμενο χωρίς να λέμε πως δεν θα διεκδικούμε κατασκευαστικά έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό, όταν οι τιμές το επιτρέπουν».

Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναμένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τα αεροδρόμια Σόφιας και Βουκουρεστίου όταν βγουν στον αέρα οι σχετικοί διαγωνισμοί, καθώς και για τα νέα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων σε Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Ο κ. Περιστέρης επανέλαβε πως για την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς ενέργειας «πρέπει να καθιερωθεί και να θεσμοθετηθεί το θέμα της αποθήκευσης ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ θα πέσει και το συνολικό κόστος του ηλεκτρικού συστήματος προς όφελος του καταναλωτή».

Για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ  είπε πως «έχουμε δηλώσει παρόντες ώστε να εξετάσουμε εάν και πως και με ποια μορφή θα συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό».

Οι οριστικές αποφάσεις όπως είπε θα ληφθούν όταν γίνουν γνωστοί και οι τελικοί όροι της διαδικασίας.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης