Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Gazprom Neft διαψεύδει ότι το Ιράκ της ζήτησε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου στη χώρα

H Gazprom Neft διαψεύδει ότι το Ιράκ της ζήτησε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου στη χώρα
Σύμφωνα με τον CEO της ρωσικής εταιρείας, το υπουργείο Πετρελαίου ζήτησε να μειωθεί ο αριθμός των γεωτρήσεων και όχι η παραγωγή.
Το Ιράκ δεν έχει ζητήσει από την Gazprom Neft να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου στη χώρα, δήλωσε σήμερα (27/12) ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alexander Dyukov.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο CEO της ρωσικής εταιρείας είπε, ότι «δεν έχουμε λάβει οποιεσδήποτε συστάσεις από το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράκ σχετικά με την παραγωγή».
Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι «το υπουργείο Πετρελαίου συνέστησε στην εταιρεία να μειώσει τον αριθμό των εξεδρών γεώτρησης από 7 σε 4, γι’ αυτό και το μέγιστο της παραγωγής θα φθάσει το 2018 αντί του 2017 και θα ανέρχεται σε 115.000 βαρέλια την ημέρα».
Η Gazprom Neft έχει μερίδιο συμμετοχής σε τέσσερα κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιράκ, εκ των οποίων τα τρία είναι στην κουρδική περιοχή.
Συγκεκριμένα, έχει το 80% των μεριδίων στα κοιτάσματα Halabja, Shakal και το 40% στο κοίτασμα Garmian στα κουρδικά εδάφη.
Το τέταρτο κοίτασμα, το Badra, στο οποίο η ρωσική εταιρεία έχει μερίδιο 30%, βρίσκεται στο ανατολικό Ιράκ, στα σύνορα με το Ιράν και σύμφωνα με εκτιμήσεις περιέχει αποθέματα περίπου 3 δισ. βαρελιών πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης