Commodities

Η Trafigura ενισχύει την παρουσία της στην αγορά LNG των ΗΠΑ - Συμφωνία με την Freeport

Η Trafigura ενισχύει την παρουσία της στην αγορά LNG των ΗΠΑ - Συμφωνία με την Freeport

Η Freeport LNG Marketing θα παραδώσει το πρώτο LNG στην Trafigura την 1η Ιουλίου 2020

Η εταιρεία εμπορίας commodity Trafigura αγόρασε περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG)από τις ΗΠΑ την Τρίτη, αυτή τη φορά από το project Freeport στο Τέξας για 1,5 εκατομμύρια τόνους (mt) εφοδιασμού για τρία χρόνια.
Η συναλλαγή εντάσσεται στην 15ετή συμφωνία LNG της Trafigura με την αμερικανική εταιρεία παραγωγής Cheniere Energy για προμήθεια από το Sabine Pass, καθώς αναπτύσσει επίσης υποδομή εισαγωγής και διαφοροποιείται από το να είναι καθαρός trader.
Η Freeport LNG Marketing θα παραδώσει το πρώτο LNG στην Trafigura την 1η Ιουλίου 2020 μετά την ολοκλήρωση της τρίτης μονάδας παραγωγής 15 mt / year στο νησί Quintana κοντά στο Freeport, στο Texas, ανέφερε η Trafigura.
"Θεωρούμε αυτό ως την αρχή μιας μακροπρόθεσμης σχέσης που θα είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της μελλοντικής μας επιχειρηματικής δραστηριότητας", δήλωσε ο Michael Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της Freeport LNG.
Ο  Hadi Hallouche επικεφαλής της Trafigura Oil Asia, δήλωσε ότι η συμφωνία θα ενισχύσει περαιτέρω την ασφάλεια του εφοδιασμού για τους πελάτες του.
Σύμφωνα με τους όρους, η Trafigura διατηρεί την ευελιξία να παραδίδει τα φορτία οπουδήποτε στον κόσμο.
Ο ελβετικός οίκος εμπορίας άρχισε να εκμεταλλεύεται πέρυσι 10 δισεκατομμύρια δολάρια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις LNG, εξυπηρετώντας περίπου το 8,5% της συνολικής προσφοράς.
Με το LNG να αποκτά παγκόσμια δυναμικότητα και να προσελκύει νέους παίκτες, αναπροσαρμόζοντας και διαφοροποιώντας την αγορά, οι traders αυξάνουν το μερίδιό τους στην αγορά.
Μερικοί κινούνται πέρα από το εμπόριο, αναζητώντας μερίδια στην παραγωγή LNG και δυνατότητες μίσθωσης σε εγκαταστάσεις όπως τα πλωτά τερματικά εισαγωγής, τα οποία είναι φθηνότερα για κατασκευή και ταχύτερη εγκατάσταση από ό, τι στο έδαφος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης