Διεθνή

Η Shell δίνει το "πράσινο φως" στο τρίτο έργο φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα

tags :
Η Shell δίνει το

Το έργο δίνει νέα ώθηση στη γηρασμένη λεκάνη της Βόρειας Θάλασσας

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε τη Δευτέρα 25/6/2018 ότι θα αναπτύξει το πεδίο φυσικού αερίου Fram στη Βόρειο Θάλασσα, το τρίτο της project στη γήρανση λεκάνη φέτος.
Η τελική απόφαση επένδυσης της Shell (FID) στο Fram ακολουθεί το έγκριση για την επέκταση του πεδίου Penguins τον Ιανουάριο και τη joint venture Alligin field στα δυτικά της περιοχής Shetlands, το οποίο εκμεταλλεύεται η BP.
Η Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μία από τις παλαιότερες υπεράκτιες λεκάνες του κόσμου, η παραγωγή της οποίας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 και κορυφώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Έχει δει μια μέτρια αναβίωση της παραγωγής τα τελευταία χρόνια χάρη σε ένα κύμα νέων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η Shell και άλλοι παραγωγοί έχουν χρησιμοποιήσει την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου το 2014 για να μειώσουν το κόστος των έργων χάρη στα χαμηλότερα ποσοστά εξέδρας, τα απλούστερα σχέδια και τη χρήση της τεχνολογίας.
Το έργο Fram θα περιλαμβάνει τη διάνοιξη δύο πηγών που θα συνδέονται μέσω αγωγών με την πλατφόρμα Shearwater της Shell και όχι με μια νέα, εξοικονομώντας χρήματα και επιτρέποντας ταχύτερη ανάπτυξη.
Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές έως τα μέσα του 2020 και θα αποφέρει κέρδη στις τιμές του πετρελαίου 40 δολάρια το βαρέλι, δήλωσε ο Steve Phimister, επικεφαλής της UH της Shell. Το αργό διαπραγματεύεται αυτήν την περίοδο γύρω στα 75 δολάρια το βαρέλι.
Η Shell παράγει σήμερα 140.000 bpd και σχεδιάζει να διατηρήσει τουλάχιστον το επίπεδο αυτό μέχρι το 2030, σύμφωνα με το Reuters.
Το Fram διαχειρίζεται η Shell, η οποία κατέχει μερίδιο 32% στο πεδίο  ενώ η θυγατρική της Exxon Mobil, η Esso, κατέχει το υπόλοιπο 68%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης