Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική συνεργασία Audi - Hyundai για οχήματα υδρογόνου

Σημαντική συνεργασία Audi - Hyundai για οχήματα υδρογόνου

Η Hyundai ελπίζει ότι η κίνηση θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ζήτηση για τα οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, ενώ και οι δυο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δηλώσει ότι δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος στον συγκεκριμένο τομέα λόγω της έλλειψης σωστών υποδομών

 

Στη σύναψη συνεργασίας προχωρούν Hyundai και Audi με κύριο αντικείμενο τις ενεργειακές κυψέλες καυσίμου που χρησιμοποιούν το υδρογόνο ως καύσιμο.

Σύμφωνα με τους όρους της νέας συμφωνίας, οι εταιρείες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πνευματική ιδιοκτησία του άλλου και να μοιράζονται τα στοιχεία και την τεχνολογία.

Το επίσημο δελτίο τύπου αναφέρει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες σχεδιάζουν να ανταλλάξουν τις πατέντες τους και να παρέχουν πρόσβαση σε μη ανταγωνιστικά στοιχεία.

Ο κύριος στόχος του project είναι η πιο αποτελεσματική μεταφορά της τεχνολογίας των κυψελών καυσίμου στην μαζική παραγωγή.

Παράλληλα, η Audi είναι υπεύθυνη για την τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου στον όμιλο Volkswagen.

Η Hyundai ελπίζει ότι η κίνηση θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ζήτηση για τα οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, ενώ και οι δυο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δηλώσει ότι δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος στον συγκεκριμένο τομέα λόγω της έλλειψης σωστών υποδομών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου, η τεχνολογία των ενεργειακών κυψελών καυσίμου παραμένει μια πολύ δαπανηρή υπόθεση. Επομένως, η κατανομή των δαπανών είναι η καλύτερη λύση για να προσπαθήσει κάποιος να την εκδημοκρατίσει

Τέλος, ο Euisun Chung, Αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Company, δήλωσε: "Η συμφωνία αυτή είναι ένα ακόμη παράδειγμα της ισχυρής δέσμευσης της Hyundai για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τη ζωή των καταναλωτών με οχήματα με υδρογόνο, τον ταχύτερο δρόμο προς έναν κόσμο με πραγματικά μηδενικές εκπομπές.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία της Hyundai Motor Group-Audi θα αποδείξει με επιτυχία την όραμα και τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου στην παγκόσμια κοινωνία».

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης