Τελευταία Νέα
Commodities

Baker Hughes: Η πρώτη μείωση στις πλατφόρμες πετρελαίου μετά από 12 εβδομάδες

tags :
Baker Hughes: Η πρώτη μείωση στις πλατφόρμες πετρελαίου μετά από 12 εβδομάδες

Οι ενεργές μονάδες στην περιοχή Permian, όπου βρίσκονται περισσότερες από τις μισές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας, μειώθηκαν κατά δύο αυτή την εβδομάδα σε 473, το χαμηλότερο επίπεδο τους σε πέντε εβδομάδες

Κατά μία μειώθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ, την πρώτη μείωση μετά από 12 εβδομάδες, καθώς οι ενεργειακές εταιρείες άρχισαν να επιβραδύνουν τον ρυθμό, μετά τους περιορισμούς που τέθηκαν στους αγωγούς «εμπόδιο» για τη μελλοντική παραγωγή.
Ο συνολικός αριθμός πλατφορμών διαμορφώθηκε στις 862 την εβδομάδα έως τις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes που ανακοίνωσε την Παρασκευή.
Δεδομένου ότι οι αγωγοί από τη λεκάνη της Permian στο δυτικό Τέξας και το ανατολικό Νέο Μεξικό, το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πετρέλαιο των ΗΠΑ, καλύπτουντην ικανότητα τους επόμενους μήνες, οι μικρότεροι παραγωγοί θα πρέπει να επιβραδύνουν ή να σταματήσουν την παραγωγή, σύμφωνα με τα στελέχη του πετρελαίου.
Οι ενεργές μονάδες στην περιοχή Permian, όπου βρίσκονται περισσότερες από τις μισές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας, μειώθηκαν κατά δύο αυτή την εβδομάδα σε 473, το χαμηλότερο επίπεδο τους σε πέντε εβδομάδες.
Η μέτρηση, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν δραστηριοποιούνταν 758 μονάδες, καθώς οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν την παραγωγή παράλληλα με τις προηγούμενες προσπάθειες του ΟΠΕΚ να μειώσει την υπερπροσφορά σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τις αυξανόμενες τιμές.
Την Παρασκευή, το αργό στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο από το Νοέμβριο του 2016 σε περίπου 68 δολάρια το βαρέλι, τα υψηλότερα για τον Ιούνιο, καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του με επικεφαλής τη Ρωσία συμφώνησαν να αυξήσουν την παραγωγή κατά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.
Μέχρι στιγμής φέτος, τα συμβόλαια πετρελαίου ΗΠΑ έφθασαν κατά μέσο όρο τα $ 65,19 ανά βαρέλι σε σύγκριση με τους μέσους όρους των 50,85 δολαρίων το 2017 και των 43,47 δολαρίων το 2016.
Όσον αφορά το μέλλον, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν κοντά στα 67 δολάρια για το υπόλοιπο του 2018 και τα 63 δολάρια για το 2019.
Σύμφωνα με την εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co της Η.Π.Α. οι εταιρείες έρευνας και παραγωγής (E & P) αύξησαν 13% φέτος τις προγραμματισμένες κεφαλαιουχικές δαπάνες.
Οι εταιρείες E & Ps αναμένεται να ξοδέψουν συνολικά 81,2 δισ. δολ. το 2018, από περίπου 72,1 δισ. δολάρια το 2017.
Μέχρι στιγμής φέτος, ο συνολικός αριθμός των πετρελαϊκών και εξέδρων φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατά μέσο όρο 1.001. Η συνολική μέτρηση για το 2018 είναι η υψηλότερη από το 2014, η οποία ήταν κατά μέσο όρο 1.862 εξέδρες. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο



www.worldenerrynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης