Αναλύσεις

ΝΔ για συμφωνία Eurogroup: Τέταρτο μνημόνιο με ελέγχους ανά τρίμηνο

tags :
ΝΔ για συμφωνία Eurogroup: Τέταρτο μνημόνιο με ελέγχους ανά τρίμηνο

«Η χθεσινή συμφωνία για το χρέος θα μπορούσε να επιτευχθεί ήδη από το 2014, αν ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να δοκιμάσει στην πλάτη των Ελλήνων τις αυταπάτες του» επισημαίνει η Πειραιώς

 Τέταρτο μνημόνιο, με ελέγχους ανά τρίμηνο, το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, χαρακτηρίζει τη συμφωνία του Eurogroup η Νέα Δημοκρατία.

Για αυτό «το τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα ελέγχεται κάθε τρεις μήνες από την τρόικα, κάτι που δεν συνέβη σε καμία άλλη χώρα» υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως περιμένει με αγωνία αν στο διάγγελμά του ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει όσα δυστυχώς επιβεβαίωσε το Eurogroup, επισημαίνοντας πως «σε έξι μήνες από σήμερα θα επιβληθεί νέα μείωση των συντάξεων και νέα μείωση στο αφορολόγητο και πως η Ελλάδα θα πρέπει να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060».

«Η χθεσινή συμφωνία για το χρέος θα μπορούσε να επιτευχθεί ήδη από το 2014, αν ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να δοκιμάσει στην πλάτη των Ελλήνων τις αυταπάτες του» επισημαίνει η Πειραιώς, που ζητεί εκλογές:

«Ζητούμενο για τη χώρα παραμένει η επίτευξη υψηλής, διατηρήσιμης ανάπτυξης. Αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν μπορεί. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Και τη χρειάζεται τώρα».

«Η ρύθμιση του χρέους δεν είναι τίποτα το φοβερό... Δεν μιλάμε για μείωση χρέους. Με το ‘’τρισκατάρατο PSI’’ πήραμε 120 δισεκατομμύρια διαγραφή χρέους, τώρα δεν πήραμε καμία μείωση» σημείωσε στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης για την απόφαση της Ευρωομάδας.

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης είπε ότι στη συμφωνία του Eurogroup δεν υπάρχει μείωση χρέους, υπάρχει αυξημένη εποπτεία που δεν έχει προηγούμενο σε άλλη χώρα που βγήκε από το πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, τα χρήματα στην Ελλάδα θα δίνονται σταδιακά και υπό προϋποθέσεις.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα έφερε το 2018 την ίδια επιμήκυνση με αυτή που πήραν οι κυβερνήσεις Παπαδήμου-Σαμαρά το 2012, αλλά χωρίς το ‘’κούρεμα’’ χρέους των 132 δισ. ευρώ (PSI τον Μάρτιο και επαναγορά ομολόγων τον Δεκέμβριο 2012). Α, έφερε και ‘’4ο Μνημόνιο’’...» σχολίασε δηκτικά ο διευθυντής του Πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας.

 

 

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης