Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία με την Rosatom για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου υπογράφει η Αίγυπτος

Συμφωνία με την Rosatom για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου υπογράφει η Αίγυπτος
Το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να κατασκευαστεί κοντά στην πόλη El Alamein στις βόρειες ακτές της Αιγύπτου
Συμφωνία με την Αίγυπτο για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα υπογράψει στις 29 Δεκεμβρίου η Rosatom, όπως αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγή στην ρωσική κρατική εταιρεία ατομικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας Alexei Likhachev είχε δηλώσει νωρίτερα αυτόν το μήνα, ότι η Rosatom αναμένεται να υπογράψει μια συμφωνία σχετικά με την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην Αίγυπτο μέχρι το τέλος του έτους.
Το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να κατασκευαστεί κοντά στην πόλη El Alamein στις βόρειες ακτές της Αιγύπτου, σε απόσταση περίπου 3,5 χλμ. από τις ακτές της Μεσογείου.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί 12 χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής του.
Αυτό είναι το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο που πρόκειται να κατασκευάσει η Rosatom στην Αίγυπτο.
Στις 19 Νοεμβρίου του 2015 η Ρωσία και η Αίγυπτος υπέγραψαν διακυβερνητική συμφωνία για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στο El Dabaa, που αποτελείται από τέσσερις μονάδες ισχύος 1.200 MW η κάθε μία.
Όπως αναφέρεται στη συμφωνία, το έργο θα κοστίσει 25 δισ. δολάρια και θα κατασκευαστεί με δάνειο με εγγυήσεις του Καΐρου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί σε 12 χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης