Commodities

Άνοδος των τιμών του πετρελαίου - Στο επίκεντρο η συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ

Άνοδος των τιμών του πετρελαίου - Στο επίκεντρο η συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ

Σαουδική Αραβία και Ρωσία επιδιώκουν σημαντική αύξηση της παραγωγής

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα (22/6) ενόψει της συνεδρίασης των μελών του ΟΠΕΚ στη Βιέννη έτσι ώστε να ληφθούν σημαντικές και καθοριστικές αποφάσεις σχετικά με την πορεία της συμφωνίας για τα επίπεδα παραγωγής.

Συγκεκριμένα, το brent περί τις 10.41 σημειώνει άνοδο κατά 1,42% στα 74 δολάρια ανά βαρέλι ενώ την ίδια ώρα το αργό κινείται εξίσου ανοδικά κατά 1,22% στα 66 δολάρια.

Όπως έχει αναλυθεί εδώ και καιρό, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, και οι δύο από τις οποίες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγή τους, επιδιώκουν σημαντική αύξηση της παραγωγής.

Απεναντίας, χώρες δίχως πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ, του Ιράν και της Βενεζουέλας, προτιμούν να διατηρήσουν τα όρια προσφοράς.

Πριν από τη συνάντηση, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih δήλωσε σήμερα ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ και των μη μελών του ΟΠΕΚ είναι κοντά σε συμφωνία για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου.

«Η συμφωνία του ΟΠΕΚ και των εταίρων του, η οποία μπορεί να μη γίνει εμφανής μέχρι το Σάββατο, είναι το μεγάλο θέμα που παρακολουθούν οι επενδυτές», τόνισε ο αναλυτής της AxiTrader, Greg McKenna.
Παρά την άνοδο που σημειώνουν οι τιμές, οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στον μαύρο χρυσό, καθώς οι δασμοί που επιβάλλονται και από τις δύο πλευρές θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά το πετρέλαιο μακροπρόθεσμα.

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης