Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Τουρκία

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Τουρκία

Η τιμή για μια MWh κυμαίνεται στα 8 ευρώ για τους υποψηφίους

Αιτήσεις για το αιολικό πάρκο 1.200 MW θα δεχθεί το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και το πρώτο του είδους του στην χώρα μέχρι τις 23 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Η Γενική Διεύθυνση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Υπουργείου θα αρχίσει την αξιολόγηση των αιτήσεων την ίδια μέρα και θα ενημερώσει τους αιτούντες για την ημερομηνία και τον τόπο της προσφοράς.

Οι υποψήφιοι θα είναι σε θέση να σχηματίσουν κοινοπραξία για να συμμετάσχουν.

Η τιμή για μια MWh κυμαίνεται στα 8 ευρώ με τους υποψηφίους να ανταγωνίζονται για τη χαμηλότερη προσφορά σε αντίστροφη δημοπρασία.

Ο επενδυτής που θα υποβάλλει τη χαμηλότερη προσφορά θα υπογράψει σύμβαση αγοράς ενέργειας που περιλαμβάνει τις πρώτες 50 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την πρώτη θέση σε λειτουργία.

Μάλιστα ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Berat Albayrak δήλωσε ότι οι προδιαγραφές του διαγωνισμού απαιτούσαν 60% τοπική παραγωγή εξοπλισμού και απασχόληση Τούρκων μηχανικών με ποσοστό 80%.

Γίνεται τέλος σαφές ότι η χώρα της Τουρκίας σχεδιάζει να αυξήσει την αιολική και ηλιακή της δυναμικότητα την επόμενη δεκαετία.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης