Τελευταία Νέα

Το οραματικό καταμαράν που κινείται με ΑΠΕ ακούει στο όνομα Energy Observer και είναι από χθες 19/6 στον Φλοίσβο

Το οραματικό καταμαράν που κινείται με ΑΠΕ ακούει στο όνομα Energy Observer και είναι από χθες 19/6 στον Φλοίσβο

Ο καπετάνιος και δημιουργός Victorien Eruussard πρέσβης της Γαλλίας στον ΟΗΕ για την διατηρίσιμη ανάπτυξη έδειξε πως η πράσινη ανάπτυξη γίνεται πραγματικότητα

Το όραμα της καθαρής τεχνολογίας ενσαρκώνει το Energy Observer που από χτες 19/6 βρίσκεται προσαραγμένο στη Μαρίνα του Φλοίσβου, που είναι ο 18ος σταθμός του για το ταξίδι του στην Μεσόγειο.Θα βρίσκεται εκεί μέχρι τις 23/6 οπότε και θα μπορούν να το επισκεφθούν όσοι θέλουν να δουν από κοντά το οικολογικό καταμαράν που κινείται με βάση ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υδρογόνο, που παράγεται κατά το ταξίδι διαμέσου ηλεκτρόλυσης θαλασσίου νερού.

Εντυπωσιακό, με διφασικά πάνελ στο κατάστρωμα παραγωγής 440kw το Energy Observer ξεκίνησε το ταξίδι του στις 28 Μαρτίου από την Μαασαλία με τον καπετάνιο και δημιουργό του Victorien Erussard στο τιμόνι, ο οποίος και είναι ο πρώτος πρέσβης της Γαλλίας στον ΟΗΕ για την διατηρίσιμη ανάπτυξη.

Ο ίδιος μιλώντας προς τους δημοσιογράφους εξήγησε, πως εμπνεύστηκε την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας, όταν βρέθηκε έξω από την Βραζιλία ως αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού με black out.

To πλοίο διαθέτει διπλές αποθήκες ενέργειας στα πτερύγια και είναι το πρώτο αυτόνομο σκάφος που χρησιμοποιεί υδρογόνο μηδενικών εκπομπών ρύπων

Χρησιμοποιεί μια μίξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ο στόχος είναι να περάσει από τεστ την χρήση τεχνολογιών που θα έχουν εφαρμογή  στην συνέχεια στην ξηρά.

Πραγματοποιεί μια Οδύσσεια 6ετούς διάκρειας μέχρι το 2022 με στόχο να επισκεφθεί 50 χώρες και 101 λιμάνια.

Το εγχείρημα είναι υπό την αιγίδα του προέδρου Μακρόν και της επίσημης υποστήριξης της Ευρωπαικής Ένωσης, της UNESCO και της IRENA.

O ίδιος ο κ. Erussard ανέφερε ότι έχει ήδη προετοιμασθεί μια παραγωγή για το Canal Plus μετά από γύρισμα στα ελληνικά νησιά.

Μαζί του ο Jerome Delafosse, προσωπικότητα του χώρου των οικολόγων ως αρχηγός της εξερεύνησης.

Στην χθεσινή εκδήλωση-συνέντευξη παρών ήταν ο Γάλλος πρέσβης κ. Christophe Chantepy ο οποίος τόνισε την συμβολή της Γαλλίας στην αειφόρο ανάπτυξη και την μεγάλη σημασία του εγχειρήματος του Energy Observer.

Παράλληλα όπως ανέφερε ο κ. Erussard ο ίδιος ο Επίτροπος Κανιέτε τον καλέσε στο Sustained Energy Week

Στην εκδήλωση παρέστη και ο CEO της Engie Hellas  Γιώργος Δανιόλος, που μίλησε για το πράσινο υδρογόνο και την ισορροπημένη ανάπτυξη με βάση τον οικολογικό παράγοντα.

Κατά την παραμονή στο Φλοίσβο ο κ. Erussard θα έχει επαφές με οικολογικές οργανώσεις στα πλαίσια της προετοιμασίας και του ντοκυμαντέρ που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Canal Plus τον Οκτώβριο του 2018.

 

 

 

Ο καπετάνιος Victorien Erussard ξεναγεί τους επισκέπτες στο φωτοβολταικό κατάστρωμα του Energy Observer

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης