Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση της αποθήκευσης φυσικού αερίου ζητά η ρυθμιστική αρχή της Καλιφόρνια

Αύξηση της αποθήκευσης φυσικού αερίου ζητά η ρυθμιστική αρχή της Καλιφόρνια

Σε επιφυλακή για πιθανές ελλείψεις το καλοκαίρι

Η ρυθμιστική αρχή της Καλιφόρνια συνέστησε να αυξηθεί η ποσότητα  φυσικού αερίου που μπορεί να εισφέρει η Southern California Gas (SoCalGas) στην αποθήκη Aliso Canyon στο Λος Άντζελες για να αποφευχθούν πιθανές ελλείψεις αυτό το καλοκαίρι και το χειμώνα.
Οι προμήθειες φυσικού αερίου αναμένεται να είναι περιορισμένες στη νότια Καλιφόρνια το συγκεκριμένο διάστημα λόγω της μειωμένης διαθεσιμότητας του Aliso Canyon, μετά από μια μαζική διαρροή μεταξύ Οκτωβρίου 2015 και Φεβρουαρίου 2016 και τη συνεχή διακοπή λειτουργίας διαφόρων αγωγών.
Η Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων της Καλιφόρνιας (Public Utilities Commission PUC) δήλωσε ότι το προσωπικό της συνέστησε την αύξηση του όγκου αποθήκευσης αερίου Aliso Canyon στα 34 δισ. κυβικά πόδια από τα σημερινά 24,6 bcf. Πριν από τη διαρροή του 2015-2016, το Aliso Canyon ήταν σε θέση να συγκρατήσει έως και 86 bcf, καθιστώντας το δεύτερο μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ένα δισεκατομμύριο κυβικά πόδια είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει περίπου πέντε εκατομμύρια σπίτια των ΗΠΑ για μια ημέρα.
Η PUC δήλωσε ότι η προθεσμία για όσους ενδιαφέρονται να σχολιάσουν τη σύστασή της ήταν η 25η Ιουνίου.

Επιπλέον, η PUC ζήτησε από τη SoCalGas, η οποία είναι μια μονάδα της ενεργειακής εταιρείας Sempra Energy της Καλιφόρνια, αν το κράτος θα πρέπει να μειώσει την ανάκτηση του κόστους της υπηρεσίας για αγωγούς που δεν εξυπηρετούν πελάτες.
Η PUC δήλωσε ότι συνέστησε αύξηση της ποσότητας αερίου στο Aliso Canyon, λόγω κυρίως των συνεχιζόμενων διακοπών και μειώσεων σε διάφορους αγωγούς της SoCalGas.
Το SoCalGas έχει διακοπές και μειώσεις αγωγών σε αρκετούς βασικούς αγωγούς, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών 2000, 4000, 5000 και 235-2.
Η SoCalGas αναμένεται να παραδώσει περίπου 3,6 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως (bcfd) φυσικού   αυτό το καλοκαίρι. Αυτό είναι 0,2 bcfd λιγότερο από το περασμένο καλοκαίρι λόγω των αυξημένων διακοπών αγωγών, σύμφωνα με ομοσπονδιακές και κρατικές υπηρεσίες.
Εάν η ζήτηση φυσικού αερίου υπερβεί τα 3,6 bcfd, η οποία είναι κοινή κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά έχει συμβεί μόνο μία φορά τα τελευταία πέντε καλοκαίρια, ορισμένες παραδόσεις φυσικού αερίου δύνανται να περιοριστούν, προειδοποίησαν οι οργανισμοί.
Η συνολική χωρητικότητα των τεσσάρων εγκαταστάσεων αποθήκευσης της SoCalGas, συμπεριλαμβανομένης της Aliso, μειώθηκε από 136 bcf πριν τη διαρροή στα 74 bcf τώρα. Αυτό θα αυξηθεί σε περίπου 83 εάν η PUC επιτρέπει στο βοηθητικό πρόγραμμα να αυξήσει την ποσότητα καυσίμου που αποθηκεύτηκε στο Aliso.
Το SoCalGas διαθέτει τώρα περίπου 60,3 δισεκατομμύρια τόνους φυσικού αερίου και ελπίζει να αυξήσει τα αποθέματα πριν από το χειμώνα, όταν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν μεγάλο μέρος του καυσίμου της περιοχής για θέρμανση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης