Αναλύσεις

Merkel: Στο Eurogroup της 21/6 τα τελευταία βήματα της Ελλάδας προς την έξοδο από το μνημόνιο

tags :
Merkel: Στο Eurogroup της 21/6 τα τελευταία βήματα της Ελλάδας προς την έξοδο από το μνημόνιο

Αισιόδοξη για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης από την Ελλάδα εξέφρασε η Merkel

Την ελπίδα της ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη 21/6 η Ελλάδα θα κάνει τα τελευταία βήματα, σε συνεργασία με τους εταίρους της, προκειμένου να εξέλθει του προγράμματος στήριξης, εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, μετά τη συνάντηση που είχαν για το μέλλον της Ευρωζώνης η κυρία Merkel υπογράμμισε ότι «τώρα πιστεύω είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή.
Την Πέμπτη ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα.
Τότε όλες οι χώρες του ευρώ θα είναι εκτός προγραμμάτων και τότε θα είναι η σωστή στιγμή για να πούμε "τώρα πρέπει να καταστήσουμε την Ευρωζώνη ασφαλή έναντι κρίσεων" και πιστεύω ότι μπορούμε με τις προτάσεις μας να κάνουμε ένα καλό βήμα στην σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης που θα έχουμε μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα».
Η κυρία Merkel υπογράμμισε  ακόμη ότι μια οικονομική και νομισματική ένωση μπορεί να κρατηθεί μόνο αν οι οικονομικές πολιτικές πλησιάσουν μεταξύ τους και ανέφερε ενδεικτικά το παράδειγμα της συνεργασίας Γερμανίας και Γαλλίας προκειμένου να εναρμονιστεί το σύστημα φορολόγησης των επιχειρήσεων, αλλά και την πρόοδο που έχουν σημειώσει τα δύο υπουργεία Οικονομικών στο θέμα της τραπεζικής ένωσης.
Τόνισε ωστόσο ότι για να καταστεί δυνατή η σύγκλιση κάποιες χώρες χρειάζονται επιπλέον βοήθεια και επισήμανε ότι «η σύγκλιση στην Ευρωζώνη δεν είναι ακόμη επαρκής».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης