Διεθνή

Επένδυση της νορβηγικής Equinor στην ηλιακή ενέργεια της Αργεντινής

Επένδυση της νορβηγικής Equinor στην ηλιακή ενέργεια της Αργεντινής

Φιλόδοξοι στόχοι για την Αργεντινή στον τομέα της ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2025

Συμφωνία με την Martifer Renewables της Πορτογαλίας υπέγραψε η Equinor της Νορβηγίας, πρώην Statoil για να αποκτήσει μερίδιο 50% στο ηλιακό ενεργητικό Guanizul 2A (G2A) στην Αργεντινή, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Equinor δήλωσε ότι το έργο είχε τη δυνατότητα να παρέχει περίπου 80.000 νοικοκυριά της Αργεντινής με ανανεώσιμη ενέργεια.

Από την πλευρά της η εκτελεστική αντιπρόεδρος της New Energy Solutions στην εταιρεία, Irene Rummelhoff ανέφερε ότι: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε αποκτήσει μερίδιο στην ευκαιρία αυτή. Εισερχόμαστε στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με αναπτυξιακό δυναμικό μέσω ενός ώριμου και προηγμένου ηλιακού έργου».

Ειδικότερα, ο ανεξάρτητος παραγωγός ηλιακής ενέργειας της Νορβηγίας, Scatec Solar, αποκτά το υπόλοιπο 50% του ενεργητικού G2A - ένα ηλιακό έργο έτοιμο προς κατασκευή 117 MW, που βρίσκεται στην περιοχή San Juan της Αργεντινής.

 

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η χώρα της Αργεντινής είναι τρίτη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη Λατινική Αμερική με φιλοδοξία να λάβει το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2025.

Τέλος, όπως δημοσίευσε χθες το worldenergynews.gr, η Νορβηγία χορήγησε 12 άδειες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Equinor και 10 άλλες εταιρείες κυρίως στην Αρκτική, όπου το Όσλο πιστεύει ότι έχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες για νέες σημαντικές ανακαλύψεις.

Εννέα από τις άδειες βρίσκονται στη Θάλασσα του Μπάρεντς και τρεις στη Νορβηγική θάλασσα στην κεντρική Νορβηγία, σύμφωνα με το υπουργείο πετρελαίου και ενέργειας.

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης