Επιχειρήσεις

Συνεργασία ΣΕΒ με τον όμιλο Fitch για τις εξαγωγές

tags :
Συνεργασία ΣΕΒ με τον όμιλο Fitch για τις εξαγωγές

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, επισήμανε ότι «το 49% των εταιρειών που συμμετέχουν στις επιχειρηματικές αποστολές του ΣΕΒ έχουν καταλήξει σε εμπορικές συμφωνίες ή βρίσκονται σε στάδιο προχωρημένων διαπραγματεύσεων με αγοραστές»

Οι προοπτικές στην παγκόσμια αγορά για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις στους κλάδους των υποδομών, φαρμάκων και τροφίμων-ποτών παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με τον Όμιλο Fitch.

Όπως τόνισε στη συνάντηση, η Head of Global Industry Research της BMI (Fitch Group of Companies), Μαρίνα Πετρολέκα, ο κλάδος των φαρμάκων -ειδικά των γενοσήμων- θα παρουσιάσει σημαντική αύξηση ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου μεγάλος αριθμός κατοίκων βελτιώνει το εισόδημά του, ενώ οι κυβερνήσεις αξιοποιούν την οικονομική ανάπτυξη ώστε να διευρύνουν την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες τους. Επειδή το κόστος θα είναι σημαντικός παράγοντας, οι κυβερνήσεις στρέφονται σε οικονομικές λύσεις, εξέλιξη που αναμένεται να ευνοήσει τα γενόσημα.

Στον τομέα των τροφίμων και ποτών, η υγιεινή διατροφή αποτελεί την κυρίαρχη τάση που επηρεάζει τις επιλογές των καταναλωτών. Ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές ζητούν υγιεινά προϊόντα καλής ποιότητας και είναι έτοιμοι να πληρώσουν υψηλότερες τιμές για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους.

Για τις υποδομές-κατασκευές υπογραμμίστηκε η σημασία της υλοποίησης του «Δρόμου του Μεταξιού» από την Κίνα και οι ευκαιρίες που δημιουργεί για τις ελληνικές εταιρείες. Δόθηκε, επίσης, ιδιαίτερη έμφαση στους κινδύνους που δημιουργούνται για τα μεγάλα έργα υποδομών, από εξελίξεις, όπως είναι το Brexit, η επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA, καθώς και τα νέα πολιτικά δεδομένα στην Ιταλία.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, επισήμανε ότι «το 49% των εταιρειών που συμμετέχουν στις επιχειρηματικές αποστολές του ΣΕΒ έχουν καταλήξει σε εμπορικές συμφωνίες ή βρίσκονται σε στάδιο προχωρημένων διαπραγματεύσεων με αγοραστές».

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης