Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Η Deutsche Bank πουλά μη εξυπηρετούμενα ναυτιλιακά δάνεια, αξίας 1 δισ. ευρώ

Η Deutsche Bank πουλά μη εξυπηρετούμενα ναυτιλιακά δάνεια, αξίας 1 δισ. ευρώ

Σε πώληση NPLs ναυτιλιακών εταιρειών προχωρά η Deutsche Bank   

Στην πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων ναυτιλιακών εταιρειών, συνολικής αξίας 1 δισεκ. ευρώ, αναμένεται να προχωρήσει η Deutsche Bank, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές.
Ο αγοραστής θα είναι οι Oak Hill Advisors και Varde.
Μετά την πώληση του χαρτοφυλακίου, η Deutsche θα διαθέτει έναν μικρό όγκο μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Οι Deutsche Bank και Oak Hill αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Συγχώνευση με τη Commerzbank εξετάζει ο γερμανικός κολοσσός

Το ενδεχόμενο συγχώνευσης με τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, την Commerzbank, φέρεται να εξετάζει η Deutsche Bank, σύμφωνα με όσα μετέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές.
Ειδικότερα, ο Paul Achleitner, πρόεδρος της Deutsche, συζήτησε με τους μεγαλομετόχους του γερμανικού κολοσσού και αξιωματούχους του Βερολίνου για το ενδεχόμενο του mega deal, εν μέσω μεγάλης αβεβαιότητας για το οικονομικό μέλλον της τράπεζας.
Βέβαια, επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημες συζητήσεις μεταξύ των δύο τραπεζών και καμία τέτοια κίνηση δεν θεωρείται επικείμενη.
Βασικό πρόβλημα για την τράπεζα παραμένει η πολύ χαμηλή τιμή της μετοχής της Deutsche Bank, με τους επενδυτές να λένε στον κ. Achleitner ότι δεν επιθυμούν συγχώνευση με την Commerzbank προς το παρόν, διότι η μετοχή είναι εξαιρετικά ασταθής και ενδεχομένως να προκαλέσει αύξηση κεφαλαίου και αυστηρές απομειώσεις.
Επισημαίνεται ότι οι δύο τράπεζες πραγματοποίησαν συνομιλίες το καλοκαίρι του 2016, ωστόσο, δεν κατέληξαν σε συμφωνία, ενώ, στη συνέχεια, επικεντρώθηκαν στην αναδιάρθρωση των δικών τους επιχειρήσεων, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι πηγές στο αμερικανικό κανάλι.
Όπως αναφέρεται, επίσης, η ιδέα φαίνεται να ανήκει στους επενδυτές και όχι στον πρόεδρο:
«Οι εικασίες σχετικά με τη συγχώνευση των δύο γερμανικών τραπεζών εντάθηκαν κατά το περασμένο έτος, καθώς η εταιρεία Cerberus Capital απόκτησε συμμετοχή και στις δύο τράπεζες».
Η γερμανική κυβέρνηση θα διαδραματίσει, επίσης, σημαντικό ρόλο σε οποιαδήποτε συμφωνία, δεδομένου ότι είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Commerzbank, με ποσοστό άνω του 15%.
«Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή διεθνή τράπεζα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz επανέλαβε αυτό το μήνυμα τον περασμένο Απρίλιο».
Η Deutsche Bank βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε έναν «φαύλο κύκλο» με μειωμένα έσοδα, υψηλά έξοδα, μειωμένη πιστοληπτική ικανότητα και αυξανόμενο κόστος χρηματοδότησης.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης