Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκινά η λειτουργία αιολικού πάρκου της Acciona στο Μεξικό

Ξεκινά η λειτουργία αιολικού πάρκου της Acciona στο Μεξικό

Η επένδυση στο αιολικό πάρκο είναι περίπου 235 εκατομμύρια δολάρια

Η ACCIONA ξεκίνησε τη λειτουργία του αιολικού πάρκου El Cortijo των 183 MW στο Μεξικό, το πρώτο που θα εισέλθει στην υπηρεσία εκείνων που σχετίζονται με την ενεργειακή μεταρρύθμιση στο Μεξικό.

Δεκαπέντε μήνες μετά την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, το δίκτυο της εταιρείας συνέδεσε τις πρώτες ανεμογεννήτριες, μια διαδικασία που θα συνεχιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες μέχρι την εμπορική ανάθεση του συνόλου της εγκατάστασης.

Η επένδυση στο αιολικό πάρκο είναι περίπου 235 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες).

Το El Cortijo είναι το αποτέλεσμα της απονομής 585,5 GWh ισχύος στην ACCIONA και των σχετικών πιστοποιητικών καθαρής ενέργειας στην πρώτη μακροχρόνια δημοπρασία ηλεκτρικής ενέργειας στο Μεξικό μετά την ενεργειακή μεταρρύθμιση της χώρας.

Η ACCIONA ξεκίνησε την κατασκευή του έργου το 2017, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο ρυθμός κατασκευής δείχνει ότι το αιολικό πάρκο μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Ο γενικός διευθυντής της ACCIONA México Miguel Angel Alonso εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της όλης διαδικασίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ξεκινήσαμε την έναρξη λειτουργίας του El Cortijo μόλις δεκαπέντε μήνες μετά την έναρξη του οικοδομικού έργου. Η ACCIONA Energía ολοκληρώνει πάντα τα έργα της σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και πιστεύουμε ότι αυτή η δέσμευση για τα έργα που της έχουν ανατεθεί αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως όλοι επιθυμούμε».

Τέλος, το αιολικό πάρκο θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που αντιστοιχεί στην κατανάλωση περίπου 350.000 νοικοκυριών του Μεξικού.

Αυτό θα αποτρέψει την εκπομπή Αυτό θα αποτρέψει την εκπομπή περισσότερων από 429.000 τόνων CO2 ετησίως, με αποτέλεσμα καθαρισμού στην ατμόσφαιρα ισοδύναμη με τη φωτοσύνθεση 21,5 εκατομμυρίων δέντρων.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης