Αναλύσεις

Σήμερα 14/6 η ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο

Σήμερα 14/6 η ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας κατά του πολυνομοσχεδίου

Σήμερα Πέμπτη 14/6 αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δ’ αξιολόγησης, το οποίο αναμένεται να δώσει και το πράσινο φως ώστε στο Eurogroup της 14ης Ιουνίου να συζητηθούν η ρύθμιση του χρέους και η περίοδος μετά το μνημόνιο στην Ελλάδα.
Σημειώνεται πως η ονομαστική ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 μετά το μεσημέρι.
Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2020, στο οποίο περιγράφεται η οικονομική πολιτική 2019-2022 που έχει στόχο μέσο ρυθμό ανάπτυξης 2,2% του ΑΕΠ , αύξηση των επενδύσεων 8,6%, των εξαγωγών κατά 4% και της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,2 % του ΑΕΠ ως το 2022.
Επίσης, προβλέπει μείωση της ανεργίας από το 19,9% του ΑΕΠ στο 14,5% του ΑΕΠ το 2022, με αντίστοιχη αύξηση της απασχόλησης.
Την ίδια στιγμή που θα είναι σε εξέλιξη η ψηφοφορία στη Βουλή, τα συνδικάτα θα προχωρούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Συγκεκριμένα, στις 13:00 μετά το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.
Τα συνδικάτα διεκδικούν μεταξύ άλλων να μην περάσουν τα «αντιλαϊκά» μέτρα που περιλαμβάνει το Πολυνομοσχέδιο και να καταργηθούν τα ήδη ψηφισμένα μέτρα των τριών μνημονίων, ζητούν κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης