Αναλύσεις

Κυβέρνηση πΓΔΜ : «Για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζει ο Ivanov, αλλά οι πολίτες»

tags :
Κυβέρνηση πΓΔΜ : «Για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζει ο Ivanov, αλλά οι πολίτες»

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης της πΓΔΜ με τον πρόεδρο της χώρας, Ivanov, για την συμφωνία με την Ελλάδα

Μετά το διάγγελμα του Ivanov η κυβέρνηση με ανακοίνωση της αναφέρει «πως για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζει ο Ivanov, αλλά οι πολίτες» και τον καλεί να απομονωθεί στην πολιτική σκηνή.
«Η κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη της επειδή ο πρόεδρος G.Ivanov στο διάγγελμά του απέτυχε να ξεπεράσει την αδυναμία του και να δει την προοπτική που ανοίγεται μπροστά στην χώρα με τη συμφωνία που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες και συμφωνήθηκε με την ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει η κυβέρνηση και υπογραμμίζει πως ο πρόεδρος Ivanov «δεν έχει κανένα αίσθημα ευθύνης και αναλαμβάνει πράξεις απαράδεκτης χειραγώγησης, κάτι που είναι επιζήμιο για τη χώρα και τους πολίτες και επενεργεί άμεσα κατά της ενίσχυσης της «μακεδονικής ταυτότητας».
«Ο Ivanov δεν τάσσεται υπέρ της λύσης και δεν εργάζεται για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, κάτι που αποτελεί για τους πολίτες προτεραιότητα υψηλού εθνικού συμφέροντος.
Αντί να παρεμποδίζει το μέλλον της χώρας και να ωθεί τη χώρα σε απομόνωση, είναι καλύτερα ο Ivanov να απομονωθεί από την πολιτική σκηνή» τονίζει η κυβέρνηση και καταλήγει:
«Είμαστε αυτό που είμαστε και τελικά αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους γείτονές μας, τη Δημοκρατία της Ελλάδας και τη διεθνή κοινότητα. Με την συμφωνία αυτή επιβεβαιώνεται και ενισχύεται τη «μακεδονική» εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης