Διεθνή

Putin: Η οικονομία της Ρωσίας έχει προσαρμοστεί στις τρέχουσες τιμές της ενέργειας

tags :
Putin: Η οικονομία της Ρωσίας έχει προσαρμοστεί στις τρέχουσες τιμές της ενέργειας
Η σταδιακή μείωση της παραγωγής πετρελαίου, όπως έχει συμφωνηθεί με τον ΟΠΕΚ δεν θα έχει καμία επίδραση στην οικονομία της Ρωσίας τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος
H οικονομία της Ρωσίας έχει προσαρμοστεί στις τρέχουσες τιμές της ενέργειας, δήλωσε ο Vladimir Putin.
Η σταδιακή μείωση της παραγωγής πετρελαίου, όπως έχει συμφωνηθεί με τον ΟΠΕΚ δεν θα έχει καμία επίδραση στην οικονομία της Ρωσίας τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος σύμφωνα με το ITAR – TASS.
«Η τιμή του brent  δεν είναι 45 δολάρια (βαρέλι), αλλά 55 δολάρια. Έχω ήδη πει ότι ο προϋπολογισμός θα συνταχθεί στη βάση συντηρητικών προβλέψεων όπως 40 δολάρια ανά βαρέλι.
Πετύχαμε τα τρέχοντα αποτελέσματα ακόμα και αν η πραγματική κατάσταση ήταν χειρότερη από τις προσδοκίες μας. Είμαστε προετοιμασμένοι από τον προϋπολογισμό του 2016 λαμβάνοντας υπόψη την τιμή των 50 δολαρίων ανά βαρέλι που τελικά  αποδείχθηκε ότι ήταν 40 δολάρια " δήλωσε ο Putin σύμφωνα με το ITAR – TASS.
"Παρά το γεγονός αυτό και το ΑΕΠ, και ο πληθωρισμός έχουν αλλάξει και καταφέραμε να διατηρούν τα αποθέματα.
Αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στη συνολική ανάλυση της οικονομικής κατάστασης.
Η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία είναι χειρότερη, αλλά το αποτέλεσμα που έχουμε είναι καλύτερο. Αυτό σημαίνει ότι η οικονομία έχει προσαρμοστεί και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σε αυτή τη βάση » επεσήμανε.
Η Ρωσία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για μείωση της παραγωγής πετρελαίου στο πλαίσιο των συμφωνιών με τον ΟΠΕΚ τόνισε  ο Putin και πρόσθεσε ότι η Μόσχα θεωρεί ότι αυτή η συνεργασία ευεργετική.
"Αυτή είναι η πρώτη απόφαση αυτού είδους του ΟΠΕΚ τα τελευταία οκτώ χρόνια. Προφανώς, χωρίς καλή θέληση για κοινές προσπάθειες με τον ΟΠΕΚ θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Θα συνεργαστούμε περαιτέρω με τον ΟΠΕΚ, πράγμα που σημαίνει ότι θα εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις, αλλά η Ρωσία δεν είναι ένα κράτος-μέλος της σύμπραξης, είμαστε ανεξάρτητοι αλλά θα παραμείνουμε σε επαφή μαζί τους» επεσήμανε.
Σύμφωνα με τον Putin, η Μόσχα "θεωρεί ότι αυτή τη συνεργασία ευεργετική τόσο για τα μη-ΟΠΕΚ μέλη και το ίδιο του ΟΠΕΚ."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης