Διεθνή

CNN: Με αναφορές… στον Πόλεμο του 1812 αιτιολόγησε τους δασμούς ο Trump στον Trudeau

tags :
CNN: Με αναφορές… στον Πόλεμο του 1812 αιτιολόγησε τους δασμούς ο Trump στον Trudeau

Τον Πόλεμο του 1812 επικαλέστηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος για να δικαιολογήσει τους δασμούς   

Με αναφορές στον Αγγλοαμερικανικό Πόλεμο του 1812 αιτιολόγησε την επιβολή των δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα ο Πρόεδρος Donald Trump, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον Καναδά πρωθυπουργό Justin Trudeau.
Όπως μεταδίδει το κανάλι CNN, ο κ. Trudeau ρώτησε τον Ρεπουμπλικάνο πως είναι δυνατόν να επικαλείται λόγους εθνικής ασφαλείας για την επιβολή δασμών σε Ε.Ε., Καναδά και Μεξικό, με τον Donald Trump να απαντά:
«Εσείς δεν ήσασταν μάγκες (guys) που κάψατε τον Λευκό Οίκο;».
Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφερόταν σαφώς Αγγλοαμερικανικό Πόλεμο 1812-184, μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και Ηνωμένων Πολιτειών, στην ξηρά και την θάλασσα της Βόρειας Αμερικής.
Περισσότερη από την μισή από την βρετανική ισχύ αποτελούνταν από Καναδούς εθελοντές, επειδή οι Βρετανοί στρατιώτες πολεμούσαν τον Ναπολέοντα στην Ευρώπη.
Οι Αμερικάνοι κήρυξαν πόλεμο εναντίον της Μεγάλης Βρετανίας επειδή οι Βρετανοί καταλάμβαναν με την βία Αμερικανικά καράβια και εξανάγκαζαν τα Αμερικανικά πληρώματα να υπηρετήσουν τον βρετανικό στρατό στους ευρωπαϊκούς πολέμους.
Οι Βρετανοί κατατρόπωσαν τις αμερικανικές δυνάμεις.
Νωρίτερα σήμερα, 6 Ιουνίου 2018, ο Donald Trump επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν κατά το παρελθόν στις «χειρότερες εμπορικές συμφωνίες».
Μιλώντας σε εκδήλωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), ο Ρεπουμπλικάνος υποσχέθηκε στους Αμερικανούς ένα «δίκαιο» εμπόριο από εδώ και στο εξής, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «πλέον εξάγουμε, για πρώτη φορά, ενέργεια».
Σε ό,τι αφορά στο τείχος που χτίζεται στα σύνορα με το Μεξικό, γνωστοποίησε ότι επί του παρόντος έχουν ξοδευθεί 1,6 δισεκ. δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης